Διαφήμιση-αφύπνιση για τη διαδικτυακή πορνογραφία στη Νέα Ζηλανδία (video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Νέα Ζηλανδία διαφήμιση του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την αφύπνιση των γονιών για το σερφάρισμα των παιδιών τους σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Το τηλεοπτικό σποτ ξεκινά με δυο ημίγυμνους πορνοστάρ να χτυπούν την πόρτα ενός σπιτιού και να λένε στη γυναίκα που εμφανίζεται.
“Γεια χαρά! Είμαι η Σου, αυτός είναι ο Ντέρεκ. Είμαστε εδώ, γιατί ο γιος σας μας παρακολουθεί διαδικτυακά”.
Έκπληκτη η μητέρα φωνάζει τον γιο της. “Δηλαδή, σας παρακολουθεί διαδικτυακά;!”, τους ρωτά και εκείνοι απαντούν: “Ναι! Ξέρετε, στον υπολογιστή του, στο τάμπλετ, στην κονσόλα παιχνιδιών, στο τηλέφωνό του, στο τηλέφωνό σας, στην “έξυπνη” τηλεόραση, σε προβολέα!”.
Και συνεχίζουν: “Τέλος πάντων. Συνήθως “παίζουμε” για ενήλικες, αλλά ο γιος σας είναι ακόμα παιδί. Μπορεί να μην ξέρει πως είναι στην πραγματικότητα οι σχέσεις”. Κάπου εδώ η μητέρα αρχίζει να πιάνει το νόημα της… επίσκεψης.
“Στις ταινίες δε συζητάμε για συναίνεση, έτσι δεν είναι; Όχι, μπαίνουμε κατευθείαν “στο ψητό”, λένε οι δυο “επισκέπτες” με τον άνδρα να λέει: “Όντως. Κι εγώ ποτέ δε λειτουργώ έτσι στην πραγματική ζωή. Όχι!”.
Τότε είναι που εμφανίζεται ο μικρός Ματ! Η μητέρα πλέον, ξέρει τι πρέπει να κάνει με τον γιό της!
“Εντάξει, Μάτι, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια κουβεντούλα για τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που παρακολουθείς διαδικτυακά και τις σχέσεις στην πραγματική ζωή”, λέει η μητέρα στη διαφήμιση.

Η διαφήμιση του υπουργείου Εσωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, στόχο έχει να αφυπνίσει τους γονείς για τους κινδύνους του διαδικτύου σε σχέση με την πορνογραφία και να τους ενθαρρύνει να μιλούν με τα παιδιά τους για τις ανθρώπινες σχέσεις.

“Γνωρίζουμε ότι τα μικρά παιδιά έρχονται τυχαία σε επαφή με την πορνογραφία, γεγονός που είναι πολύ έντονο και δραματικό για αυτά”, δηλώνει η Τραϊάνα Λόουρι, επικεφαλής Ψηφιακής Ασφάλειας του Υπ. Εσωτερικών και σημειώνει ότι “η συζήτηση με τα παιδιά μας είναι η λύση. Για να καταλάβουμε πως αντιδρούν διαδικτυακά και τι κάνουν”.

Στο πλευρό των γονέων, σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου μπορούν να αναζητήσουν κατευθύνσεις και βοήθεια.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος