Προβληματισμός για τις μετακινήσεις παιδιών με Αναπηρία στην ΠΕ Ξάνθης

Ανοιχτή Επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπουργό κο Χρυσοχοίδη Μ. και Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κο Χαρδαλιά Ν., το Υπουργείο Υγείας Υπουργό κο Κικίλια Β., την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ κο Παντίκο Κ. και την Περιφερειακή Δ/νση Υγείας Α.Μ.Θ κος Γεωργίου Λ. την οποία κοινοποιεί και προς Ε.Σ.Α.μεΑ απέστειλε η ΠΟΜΑμεΑ Ανατ. Μακεδονίας Θράκης με την οποία αναφέρεται στις μετακινήσεις παιδιών με Αναπηρία στην ΠΕ Ξάνθης με την οποία εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους, για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετακινήσεις των μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία τους με ταξί.

Ειδικότερα, αναφέρεται:

“Την Τρίτη 9-6-2020 αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ επισκέφτηκε την Π,Ε Ξάνθης για το θέμα του μικρού Θανάση, μαθητή με αυτισμό και το ενδεχόμενο έξωσης αυτού και της οικογενείας του από την οικία όπου διαμένουν στο Δήμο Αβδήρων. Στη συνάντηση αυτή, γονείς παιδιών με αναπηρία που φοιτούν σε ειδικά σχολεία, μας κατήγγειλαν το γεγονός της μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία τους με ταξί, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η σαφής οδηγία της κυβέρνησης για τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών με ασφάλεια λόγω της πανδημίας covid 19, βάσει των κείμενων διατάξεων που ορίζει το ΦΕΚ 2087,άρθρο 5,παράγραφος 1,το οποίο αναφέρει ότι θα πρέπει να βρίσκεται εντός του ταξί ο οδηγός και 2 μαθητές.

Τα μέτρα και οι οδηγίες θα πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα αλλά και η εφαρμογή τους θα πρέπει να γίνεται χωρίς παρεκκλίσεις.

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε, μετά από ενδελεχή έρευνα και σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης, ότι στη ΠΕ Ξάνθης τα παιδιά με αναπηρία που μεταφέρονται με ταξί είναι τέσσερα (4) μάξιμουμ, συν τον οδηγό ανά αυτοκίνητο , εφαρμόζοντας
και οι ίδιοι την απόφαση της Διεύθυνσης διοικητικού οικονομικού ΠΕ Φλώρινας, κάτι που ξεπερνάει κάθε αίσθημα κοινής λογικής αλλά και δημόσιας ασφάλειας και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών με αναπηρία, της σχολικής κοινότητας, των οικογενειών τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αναμένουμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να διερευνήσουν την νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ( ή και όπου αλλού εφαρμόζονται αντίστοιχες εντολές) που αντιβαίνουν σε κάθε ιατρικό πρωτόκολλο.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος