Οι εργαζόμενοι στα Super Market τις ημέρες της πανδημίας

Τις ημέρες της πανδημίας του νέου κορονοϊου εκείνοι ήταν στο πόστο τους φροντίζοντας να μην λείπει τίποτα από τα ράφια των super market όπου εργάζονταν. Άνδρες και γυναίκες, νέοι αλλά και λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία έχοντας τα χρονάκια τους σ’ αυτή τη δουλειά και ατέλειωτες ώρες ορθοστασίας.

Οι εργαζόμενοι στα Super Market τις ημέρες της πανδημίας«Ήταν δύσκολες μέρες με πολύ πίεση, αλλά και πολύ υποστήριξη από τον κόσμο.» δηλώνουν σήμερα που όλη αυτή η δοκιμασία πέρασε. « Από τους πελάτες μας είχαμε αρκετή στήριξη κι ευτυχώς τα βγάλαμε πέρα» προσθέτουν και μιλούν για μια πρωτόγνωρη ευγένεια που χαρακτήριζε εκείνες τις ημέρες τις κουβέντες τους.

«Ήταν όντως πολύ ευγενικοί, είχαμε πολύ στήριξη και ακούσαμε πολλά μπράβο. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που αναγνώρισαν τη δουλειά μας. Μάλιστα μια κυρία είπε κάτι που μου έμεινε: « Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό εκτιμούμε κάποιους ανθρώπους τους οποίους μέχρι τώρα δεν δίναμε σημασία, δεν βλέπαμε κάν ότι ήταν ανάμεσά μας.» Όλο αυτό μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε» δήλωσε εργαζόμενη σε super market και σημείωσε πως πιο πολύ ο φόβος για την υγεία τη δική τους, μα κυρίως των οικογενειών τους ήταν που δυσκόλευε περισσότερο την εργασία τους εντός των super market. “ Από εκεί και πέρα ήμασταν στους γνώριμους ρυθμούς μας. Η ένταση, ο φόβος , η ανασφάλεια όλα μαζί έκαναν εκείνες τις μέρες δύσκολες και διαφορετικές.»

Φορούσαν και φορούν ακόμη γάντια και μάσκα, κρατούν απόσταση «από σεβασμό και προς τον εαυτό μας», όπως λένε «και προς τους πελάτες μας γιατί πρέπει να προσέχουμε για να μην έχουν προβλήματα» και σημειώνουν «είχαμε την υποστήριξη των εργοδοτών κι αυτό ήταν και είναι θετικό πάντα.»
Όσον αφορά στο «μάθημα» που πρέπει όλοι να πάρουμε από τη δοκιμασία εκείνων των ημερών; Είναι κατηγορηματικοί και απαντούν χωρίς δεύτερη σκέψη: «Σεβασμός στην υγεία και στον άνθρωπο, αυτό είναι το «Α» και το «Ω», όλα τα υπόλοιπα γίνονται.» απαντούν και προσθέτουν: «Σεβασμός και προς τους εργαζόμενους των Super Market αυτό μόνο τίποτα άλλο.»
Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος