Μέτρα για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας ζητά η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Να ληφθούν μέτρα για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, ζητά η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Θεωρεί ως πρωταρχικό ζήτημα τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ βάλλει εναντίον της κυβέρνησης που συνεχίζει να προβάλλει την ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δική της.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
«Κατανοούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο των μαθητών και των γονιών όσο και των συναδέλφων εκπαιδευτικών. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία δεν φαίνεται να επιλύονται άμεσα, όπως επιβάλλει η κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε.
Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά τη ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δικιά της ευθύνη, που είναι η προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Είναι πρωταρχικό ζήτημα για μας, η διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών:
– Ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις αλλά και ο αριθμός των εκπαιδευτικών στο γραφείο των εκπαιδευτικών να είναι με βάση την απόσταση του 1,5 μέτρου. Αερισμός και συνθήκες υγιεινής μέσα στις τάξεις και σε όλους τους χώρους του σχολείου.
– Αντισηπτικά – μάσκες – γάντια, υλικά καθαρισμού σε επαρκή ποσότητα για όλους, ανεξάρτητα από την προαιρετική χρήση τους.
– Απολύμανση όλων των σχολείων πριν την έναρξη αυτών, αλλά και καθημερινά όπως προβλέπεται, με την αναγκαία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
– Οι μετακινήσεις των μαθητών με τα λεωφορεία να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής των μαθητών. Αύξηση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται λιγότεροι μαθητές ανά λεωφορείο
– Κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην επιστρέψει στο σχολείο. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αναπληρωτές συναδέλφους. Να ισχύσει για όλους τους αναπληρωτές και η άδεια ειδικού σκοπού, χωρίς μείωση της κανονικής τους άδειας και χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ειδική μέριμνα για συναδέλφους που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι εγκυμονούσες ή είναι άνω των 60 ετών ή έχουν μέλη της οικογένειας τους που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα κλπ.
– Να παρθούν μέτρα για επαναλαμβανόμενα τεστ τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές, ώστε να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος