Συμμετοχή στο Erasmus+ είχαν δύο εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ , KA201- Strategic Partnerships for school education που πραγματοποιεί η ΔΔΕ Ροδόπης και με τίτλο: «Let Equity Avoid Discrimination» δύο εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, η Μπρούμα Βασιλική (κοινωνιολόγος) και η Παιδαράκη Κική (φιλόλογος), ταξίδεψαν στην Βιέννη, όπου και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Αυστριακού Οργανισμού (Austrian Association of Inclusive Society) μαζί με συναδέλφους των άλλων 5 χωρών – μελών του προγράμματος: Αυστρίας, Λετονίας, Σλοβενίας, Ρουμανίας και Τουρκίας.

Συμμετοχή στο Erasmus+ είχαν δύο εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ ΚομοτηνήςΑναλύθηκαν όροι όπως η συμπερίληψη και οι διακρίσεις (inclusion and diversity). Επίσης παρουσιάστηκαν από κάθε ομάδα οι εθνικές και τοπικές στρατηγικές για την προώθηση μεθόδων συμπερίληψης. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Ακούστηκαν έννοιες όπως: co-teaching, teamwork methods, peer supported learning, individual assessment and self-evaluation of teachers.

Τέλος οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα την εξεύρεση τρόπων προκειμένου να στηριχθούν γονείς και μαθητές (Workshops: How can we support students and families), δούλεψαν σε ομάδες και παρουσίασαν λύσεις για την συμπερίληψη και για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης στο σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος