ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος με δεκάδες νεκρούς έπληξε το Τενεσί

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί, ιδίως την πρωτεύουσα Νάσβιλ, ανακοίνωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της πολιτείας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι προσεύχεται «για όλους εκείνους που επλήγησαν από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους» και ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Τενεσί την Παρασκευή.

Οι διασώστες επικεντρώνονται στον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και αγνοουμένων, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Τενεσί. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την πολιτεία στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη να αυξηθεί περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Τζούλιετ, στα ανατολικά περίχωρα του Νάσβιλ, έκανε γνωστό ότι πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές και υπάρχουν τραυματίες.

Το Τενεσί είναι μία από τις 14 πολιτείες όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές σήμερα, Σούπερ Τρίτη, όμως η ψηφοφορία στο Νάσβιλ και τα περίχωρά του θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών.

Η εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου Nashville Electric ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 44.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω καταστροφών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το αεροδρόμιο John C. Tune (JWN) υπέστη επίσης, σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία, έγινε γνωστό στον ιστότοπό του.

Κεραυνοί, που συνόδευαν τον ανεμοστρόβιλο ήταν ορατοί στον νυχτερινό ουρανό, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωναν το κέντρο του Νάσβιλ.

Επίσης, στα πλάνα που προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί μετά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος