Μετρό Πειραιά: Προβλήματα στατικότητας μεταθέτουν την παράδοση 6 σταθμών (video)

Την πορεία των έργων στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στον Πειραιά, παρακολούθησε ο υπουργός μεταφορών και υποδομών Κώστας Καραμανλής. Τριάντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκεί όπου μελλοντικά θα βρίσκεται η αποβάθρα του σταθμού Μανιάτικα έγινε το ρεπορτάζ.

Μεταλλικές κόκκινες κόντρες και τοιχώματα ενίσχυσης για στατικότητα και στεγάνωση, κυριαρχούν στο υπόγειο εργοτάξιο, όπου με την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, τα επόμενα χρόνια θα μεταφέρονται σε 45 λεπτά επιβάτες από το Λιμάνι του Πειραιά στο Αεροδρόμιο.

“Προβλήματα στατικότητας μεταθέτουν τη λειτουργία, με τα σχέδια πάντως να προχωρούν. Αυτό σημαίνει ότι η συμβατική υποχρέωση για την ολοκλήρωση των τριών σταθμών (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό θέατρο), θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Αυτή είναι η συμβατική υποχρέωση και σε αυτό πρέπει να στοχεύσουμε. Εμείς πρέπει καταρχάς να πούμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες του Πειραιά ότι αυτό το έργο δεν θα είναι έτοιμο το 2020 και το 2021. Και θα κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια, μέσα στο 2022, να παραδοθεί”, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετέβη στο εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον γ.γρ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον γ.γ. Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο. επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος