Γρεβενά: Στη Βουλή η φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών

Ερώτηση προς τους υπουργούς: Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Κουμουτσάκο και υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, αναφορικά με την πιθανή εγκατάσταση μεταναστών στη Σμίξη κατέθεσε  ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης.

Στην ερώτησή του, που συνοδεύεται και από το ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο, ο κ. Πάτσης επισημαίνει ότι στις 15 Νοεμβρίου 2019 ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνταν στις ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών ανέρχονταν στα 741 άτομα, τονίζει ότι στις 12 τελευταίες ημέρες ο αριθμός τους έχει ανέλθει στους 1140, που ήδη αναλογεί στο 3,6% του πληθυσμού του Νομού. Σε ότι αφορά το ψήφισμα των κατοίκων της Σμίξης αναφέρει ότι ανησυχούν γιατί ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πρόθεση της Κυβέρνησης να μετεγκατασταθούν μετανάστες στο εγκαταλελειμμένο από εξαετίας ξενοδοχείο με την επωνυμία «Νεφέλη» στο κέντρο του χωριού.

Μετά απ’ όλα αυτά ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, κ. Ανδρέας Πάτσης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς: Γιατί δεν τηρείται ο κανόνας του 1% για τον αριθμό των φιλοξενούμενων μεταναστών βάσει του πληθυσμού του Νομού Γρεβενών, ποια είναι τα κριτήρια που λαμβάνονται σε πιθανή μετεγκατάσταση μεταναστών και γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς για την εξεύρεση της καλύτερης πιθανής λύσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος