Επιμένουν στα συμβόλαια γάλακτος και ζητούν συνάντηση με Βορίδη-Συνάντηση σήμερα στον Τύρναβο Κτηνοτρόφων

Νέα 15ημερη αναμονή των Κτηνοτρόφων μετά το έγγραφο που καταθέτουν και ζητούν επίμονα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το θέμα των συμβολαίων γάλακτος μεταξύ Κτηνοτρόφων και Εταιρειών, όπου θα αναγράφεται η τιμή πώλησης του γάλακτος που τώρα είναι ανοικτή και πληρώνει όταν το επιθυμεί η εταιρεία.

«Θα περιμένουμε να δούμε αν θα μας δεχθεί ο κ. Βορίδης. Αν δεν μας δεχθεί θα προβούμε σε κινητοποιήσεις πολύ δυναμικές. Ζητούμε να μπουν οι όροι που πρέπει στην Αγορά, προκειμένου να βγάζουν κάποιο εισόδημα οι Κτηνοτρόφοι και να παραμείνουν στο επάγγελμα. Σε καθημερινή βάση το Κτηνοτροφικό κεφάλαιο της Χώρας φθίνει συνεχώς, μετρώντας μείον το ¼ του ζωϊκού κεφαλαίου. Πρέπει να ελέγχονται οι πύλες εισόδου της Χώρας για τις παράνομες διακινήσεις και ελληνοποιήσεις γάλακτος, οι οποίες δεν προάγουν την Ελληνική ΦΕΤΑ, αντίθετα την καθηλώνουν την τιμή της ΦΕΤΑΣ στο εξωτερικό. Με αυτές τις συνθήκες κανένας δεν είναι κορόϊδο να παραμείνει ή να γίνει Κτηνοτρόφος», σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.
Επι πλέον ο κ. Δημόπουλος στάθηκε και στην σημερινή συνάντηση που έχουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Χώρας στον Τύρναβο Θεσσαλίας.
Τέλος στηλίτευσε την στάση του Ιωάννη Σαράντη από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία(Όλυμπος-Ροδόπη) να αυτοπροταθεί ως πρόεδρος στην Διεπαγγελματική Οργάνωση ΦΕΤΑΣ, -η οποία δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τον υπουργό(;)-, με την πλειοψηφία στο ΔΣ να την έχουν οι εταιρείες και όχι οι παραγωγοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος