Μήνυμα ειρήνης από τον “Spiderman” σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ (video)

Ο Γάλλος “Spiderman” Αλέν Ρομπέρ αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ και ανήρτησε “πανό για την ειρήνη”, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαίες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ ενωμένες, όπως και μια χειραψία.

Ο 57χρονος “άνθρωπος αράχνη”, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στο να σκαρφαλώνει σε κτίρια, αναρριχήθηκε στους 68 ορόφους του Κέντρου Τσέουνγκ Κονγκ, στο οικονομικό κέντρο της πόλης, μέσα σε συνθήκες ζέστης και υγρασίας.

Προτού αρχίσει την αναρρίχησή του, ο Αλέν Ρομπέρ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί ότι η ενέργειά του αυτή “συνιστά επείγουσα έκκληση για διαβουλεύσεις ανάμεσα στους πολίτες του Χονγκ Κονγκ και την κυβέρνησή τους”.

“Ίσως αυτό που κάνω να ρίξει τη θερμοκρασία και να φέρει το γέλιο. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο στόχος μου”, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας Cathay Pacific

Παραιτήθηκε ο Ρούπερτ Χογκ, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, εν μέσω της πολεμικής που ακολούθησε όσον αφορά την ανάμειξη προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

H Cathay Pacific απέλυσε τέσσερα μέλη του προσωπικού της την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της ανάμειξής τους στις διαμαρτυρίες.

Άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ, ο Πολ Λου, διευθυντής εμπορικών υποθέσεων και πελατείας, ανακοίνωσε επίσης την αποχώρησή του επικαλούμενος τους ίδιους λόγους με τον Χογκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει από τις αρχές του Ιουνίου ένα κύμα διαδηλώσεων, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε συγκρούσεις.

Οι κινητοποιήσεις πυροδοτήθηκαν από σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ που προέβλεπε να επιτρέπεται η έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, η ψήφιση του οποίου ανεστάλη. Τα αιτήματα των διαδηλωτών διευρύνθηκαν και πλέον αξιώνουν η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία “στο πλαίσιο εκδημοκρατισμού”.

Το κίνημα διαμαρτυρίας συνιστά για τις αρχές του Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα μετά την παράδοση της κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο στο Πεκίνο.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Αντριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος