Το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια (video)

Το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια απηύθυναν το απόγευμα της Τρίτης από τον Ιερό Ναό “Της Του Θεού Σοφίας”, στον Στρόβολο, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου αλλά και ξένοι αξιωματούχοι.

Η σορός του εκλιπόντος τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία, απ’ όπου και ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για τον ηγέτη της Αριστεράς στην Κύπρο.

Το παρών έδωσαν μέλη του Διπλωματικού Σώματος, εκπρόσωποι ξένων χωρών, εκπρόσωποι κομμάτων από το εξωτερικό, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, αλλά και εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής κοινότητας και τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Παρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ, και οκταμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο γγ του ΚΚΕ μίλησε σε δημοσιογράφους για τη γνωριμία και τη φιλία που τον ένωσε με τον Δημήτρη Χριστόφια. “Ανάμεσα στα κόμματά μας, και τον ίδιο τον Δημήτρη Χριστόφια υπήρχαν στενές αδελφικές σχέσεις, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού της Ελλάδας, του λαού της Κύπρου. Ο Δημήτρης ανάλωσε όλη του τη ζωή στην υπεράσπιση της Κύπρου, της ενότητας της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για την επανένωση του νησιού αλλά και ταυτόχρονα ήταν και βαθειά διεθνιστής. Αγαπούσε τους λαούς όλου του κόσμου. Ήταν πάντα σταθερά στο πλευρό της εργατικής τάξης, του λαού της Ελλάδας, των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Ελληνισμός. Και βεβαίως ήταν πανταχού παρών, σε όλες τις διεργασίες, μετά ιδιαίτερα τις ανατροπές που συνέβησαν στο παγκόσμιο στερέωμα, με την ανατροπή της ΕΣΣΔ, την οποία υπεράσπιζε σθεναρά. Ήταν παρών στην προσπάθεια συντονισμού και κοινής δράσης των Κομμουνιστικών των Εργατικών κομμάτων για το καλό πάντα των λαών μας. Κυρίως όμως η προσφορά του ήταν να υπερασπίσει τα συμφέροντα των Κυπρίων εργαζομένων, να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Κύπρου και στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο για την επανένωση του νησιού, για να σταματήσει η τούρκικη εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται για 45 ολάκερα χρόνια. Και βλέπουμε σήμερα δυστυχώς να παραβιάζονται ακόμα και κυριαρχικά δικαιώματα και στην κυπριακή ΑΟΖ, απ’ την Τουρκία, και στην Ελλάδα και γενικότερα να δημιουργεί αστάθεια και προβλήματα σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή. Ο Δ. Χριστόφιας ήταν παρών σε όλες αυτές τις μάχες”.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος