Λαζαρίδης: Θα αναζητήσουμε ευρείες συγκλίσεις ακόμα και με αυτοδυναμία (audio)

Ο κ. Τσίπρας και 4-5 υπουργοί χθες επιχείρησαν να πείσουν τους Έλληνες ότι ζούσαν σε μια άλλη χώρα, επεσήμανε αναφερόμενος στη παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ , ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ και σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως είπε οι πολίτες με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές επέβαλλαν τις εθνικές εκλογές, ενώ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι απερχόμενος Πρωθυπουργός και δεν πείθει πια κανένα.

Ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ πορεύονται με μια στρατηγική που θέλει να ενώσει τους Έλληνες, να μειώσει τους φόρους, να φέρει τον νόμο και την τάξη, να φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με το αν η Ν.Δ θα κάνει κάποιες συμμαχίες μετά τις εκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία ή και αν έχει αυτοδυναμία, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε πως «σκοπός μας όπως τον περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα για να μην χρειάζεται υποδείξεις από το εξωτερικό…».

Όπως είπε και αυτοδυναμία να έχουμε θα κάνουμε προσκλητήριο και θα καλέσουμε και στελεχιακό δυναμικό και έξω από την παράταξη, με διεύρυνση και αξιοκρατία. Θα αναζητήσουμε ευρείες συγκλίσεις ακόμα και με αυτοδυναμία, σημείωσε.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε αυτοδυναμία θα αναζητήσουμε και πάλι συγκλίσεις θα αναμένουμε όμως πρώτα να δούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, επεσήμανε.

Με αφορμή την επέτειο του κλεισίματος της ΕΡΤ και την πλήρη επαναλειτουργία της στη συνέχεια, υπογράμμισε «εκτιμώ τους δημοσιογράφους και το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ. Έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια μαζί τους και θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε δημοσιογράφους και τεχνικούς, σε αυτούς που είναι πίσω από την κουρτίνα…Θέλουμε μια ΕΡΤ πολυφωνική και πλουραλιστική. …Το έχει τονίσει και ο κ. Μητσοτάκης, επειδή υπάρχει σπέκουλα ότι θα έλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα κλείσει την ΕΡΤ. Δεν ισχύει αυτό. Θα την κάνουμε πολυφωνική και πλουραλιστική…Δεν θέλουμε την σημερινή ΕΡΤ- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… Και η ΝΔ στο παρελθόν έχει κάνει λάθη στους χειρισμούς της ΕΡΤ, το πώς η ΕΡΤ προβάλλει την καθημερινότητα . Θέλουμε μοντέλο πολυφωνικό και πλουραλιστικό και έχει τις δυνατότητες η ΕΡΤ», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος