Η ΓΣΕΕ και τα ναυτεργατικά σωματεία για τις εργασιακές εξελίξεις στα ΜΜΕ

Με την απεργία των τεχνικών της τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) στον Αντ1, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων, να συνεχίζεται τουλάχιστον έως τις 6πμ της Τρίτης 4 Αυγούστου, αλλά και με σειρά άλλων εργασιακών προβλημάτων σε αρκετά ΜΜΕ, η ΓΣΕΕ, αλλά και ναυτεργατικά σωματεία, αναφέρονται στις σχετικές εξελίξεις.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο “Σαββατοκύριακο… του Αγίου Βαρθολομαίου για τους εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης”, επισημαίνει ότι “εκφράζει την αλληλεγγύη και την πλήρη στήριξή της στους εργαζόμενους του οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού SBC, το σήμα του οποίου διεκόπη βιαίως από τον πάροχο DIGEA (εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων), οδηγώντας στην ανεργία, μέσα σε ένα 24ωρο, δεκάδες οικογένειες εργαζόμενων

Μετά τη βίαιη διακοπή του σήματος του SBC, τις απολύσεις στον ΑΝΤ1 και τις περικοπές μισθών εργαζομένων σε άλλους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ασύνδετα με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, τα ζητήματα ενημέρωσης και επικοινωνίας έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία και ενδιαφέρον για τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τον Έλληνα φορολογούμενο που πληρώνουν για να έχουν μια ελεύθερη, πλουραλιστική και αντικειμενική τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Οι εργαζόμενοι στο SBC διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στην αμοιβή και στην ασφάλιση. Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων τους και η Συνομοσπονδία θα είναι στο πλευρό τους σ’ αυτόν τον αγώνα”.

Οι ναυτεργάτες για τα ΜΜΕ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν τις 26 απολύσεις εργαζομένων και τεχνικών από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ καθώς και τις μειώσεις μισθών των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον ALPHA.

Όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση: “Ο όμιλος του Μίνωα Κυριακού τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη στεριά και στη θάλασσα. Είναι χαρακτηριστική και η κατάσταση στη ναυτιλιακή εταιρεία του ομίλου (ATHENIAN SEA CARRIERS) με την συντριπτική πλειοψηφία των ναυτεργατών να είναι χωρίς ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία, θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, με όργιο «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

Είναι μονόδρομος η ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς με την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που δέχονται την επίθεση της εργοδοσίας. Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου που συνεχίζεται με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την εφαρμογή των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών νόμων, των προηγούμενων κυβερνήσεων και με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου.

Απαιτούμαι την άμεση ανάκληση των απολύσεων, υπογραφή ΣΣΕ με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι και εργασία με πλήρη κατοχύρωση και κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος