Ζητούν μάθημα πολιτικής προστασίας στα σχολεία

Την ανάγκη να υπάρξει μάθημα πολιτικής προστασίας στα σχολεία επισημαίνουν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Λεονταράκης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννης Παρασύρης, μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών ημερίδων για εκπαιδευτικούς που έγιναν σε όλη την Κρήτη.

Όπως τονίζουν πρόκειται για ένα ομόθυμο αίτημα, που τυγχάνει ανταπόκρισης στην εκπαιδευτική κοινότητα και για το λόγο αυτό σχεδιάζουν να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Οι τελευταίες ημερίδες πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκαν χθες για τους εκπαιδευτικούς σε Δημόσιους, Ιδιωτικούς παιδικούς Σταθμούς και νηπιαγωγεία ενώ σήμερα στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε Ρεθύμνου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν επτά επιμορφωτικές ημερίδες πολιτικής προστασίας για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού.
Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Γ. Λεονταράκης και Γ. Παρασύρης που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχή διεξαγωγή των επιμορφωτικών ημερίδων με την αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών νησιού.
Τόνισαν, για άλλη μια φορά, τη σπουδαιότητα τέτοιου είδους δράσεων, για την εκπαιδευτική κοινότητα και για τους 96.000 μαθητές που φοιτούν στις 965 σχολικές μονάδες της Κρήτης. Τέλος, ευχαρίστησαν όσους μετείχαν και βοήθησαν στην διοργάνωσή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος