O Προμηθέας κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό αλλά αποκλείστηκε

Ο Προμηθέας  ήταν ανταγωνιστικός,έδωσε μια πολύ δυνατή μάχη , αλλά δεν ήταν αρκετό να  κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου .Σ’ ένα γήπεδο που δεν έπεφτε… «καρφίτσα», καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτο από φιλάθλους και των 2 ομάδων, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 76-68 του γηπεδούχου Προμηθέα Πάτρας και προκρίθηκε στους «4»  του Κυπέλλου Ελλάδας.

O Παναθηναϊκός  ήταν  κακός στην άμυνα  και εξαιρετικός στην επίθεση  στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε  με 29 -24 , ένα διάστημα που ο Προμηθέας  πάλευε  και δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα  με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη . Τόμας και Καλάθης  έδωσαν προβάδισμα  πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους (26-31) στο 12΄, αλλά δύο σερί τρίποντα  του Προμηθέα  γύρισαν το ματς για το 32-31.

Ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ  με αποτέλεσμα  η ομάδα του να κάνει ένα σερί 10-0  και να προηγηθεί  με 9 πόντους  (32-41) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Το ημίχρονο έκλεισε (39-46) για τους «Πράσινους».

Η Ομάδα του Μάκη Γιατρά  μείωσε σε 52-61 στο 32΄ όμως το ¨τριφύλλι¨ έφτασε ξανά στο + 10 (57-67) στο 35΄ και διατηρώντας το προβάδισμα ως το τέλος πήρε την πρόκριση για την 4αδα του κυπέλλου.

O Προμηθέας κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό αλλά αποκλείστηκε

Η πατρινή ομάδα που στερήθηκε τις υπηρεσίες του τραυματία Έλλις κι έχασε και τον Χολ στο 12, κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό  και κατάφερε να είναι ανταγωνιστική καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Νικ Καλάθης με 15 πόντους και 5 ασίστ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού -που έπαιξε χωρίς τον Θανάση Αντετοκούνμπο-, ενώ «διψήφιοι» για τους «πράσινους» ήταν και οι Τόμας (12π.), Λάσμε (10π.). Για τον μαχητικό Προμηθέα ο Τερέλ Παρκς  ήταν εξαιρετικός με 14 πόντους (7/8 δ.) και 11 ριμπάουντ.

Ο Προμηθέας μπορεί να αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο κέρδισε άλλον έναν νεαρό αθλητή. Ο λόγος για τον έφηβο Ραφαήλ Λαναρά, ο οποίος μπήκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και κόντρα σε κορυφαίους αντιπάλους πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίποντο.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περισσότεροι από 4.500 φίλαθλοι, που παρακολούθησαν τον αγώνα, και χάρηκαν και οι τηλεθεατές από την οθόνη τους, αποδεικνύοντας πως ένας αγώνας μπάσκετ μπορεί να είναι μια αθλητική γιορτή, την οποία χαίρονται άνδρες, γυναίκες, οικογένειες και παιδιά.

O Προμηθέας κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό αλλά αποκλείστηκε

Ο Προμηθέας  πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο Basketball Champions League όπου αύριο(9.30μ.μ) αντιμετωπίζει στη Γαλλία την Στρασμπούργκ για την 5η αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 24-29, 39-46 , 50-61, 68-76.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Χολ, Λίποβι 3 (1), Γκίκας (5ρ.), Τσαϊρέλης 13, Γερομιχαλός 5 (1), Κασελάκης 4, Σαλούστρος 4 (4ρ., 4ασ.), Κατσίβελης 5 (1), Μέιερ 6 (2), Μπράουν 11 (3), Λαναράς 3 (1), Παρκς 14 (7/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πασκουάλ): Τόμας 12 (2), Λάνγκφορντ 8 (1), Παπαγιάννης 4, Λάσμε 10, Παπαπέτρου 6 (1τρ., 9 ρ.), Παππάς 7 (1), Γκιστ 3, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 1, Καλάθης 15 (1τρ., 5 ασ.), Μήτογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος