Αίγυπτος: Πολύνεκρη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε Χριστιανούς Κόπτες

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί και 14 οι τραυματίες από την επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Κόπτες Χριστιανοί, οι οποίοι πήγαιναν να επισκεφθούν κοπτικό χριστιανικό μοναστήρι στην επαρχία Ελ Μίνια στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Ελ Μίνια στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United η οποία επικαλείται εκπροσώπους της Εκκλησίας οι νεκροί είναι τουλάχιστον δέκα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μέσω του “πρακτορείου” Amaq, χωρίς ωστόσο να παράσχει καμία απόδειξη για την ανάμιξη τζιχαντιστών στην επίθεση αυτή.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των μαχητών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος