«Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων»

Ξεκινά αύριο στη Ρόδο το Πρόγραμμα «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων»
Οι ασκήσεις και τα σενάρια καλύπτουν τα γνωστικά αντικείμενα της διαχείρισης σε παράκτια ζώνη, ορεινή δασώδη περιοχή και στο αστικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί βραδινή άσκηση στην Παλιά Πόλη που θα περιλαμβάνει καταφυγή, έρευνα και διάσωση σε σεισμό.
Την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί διακλαδική άσκηση στο λιμάνι σε συνεργασία με το ΠΜΣ του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ «Διεθνής Ιατρική, Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».
Την τρίτη ημέρα στη Λίνδο θα πραγματοποιηθεί άσκηση εκκένωσης παράκτιας ζώνης έπειτα από σεισμό με συνοδά φαινόμενα και τσουνάμι, ενώ την τέταρτη και τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.
Παράλληλα με τις ασκήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύγκληση του τοπικού συντονιστικού οργάνου, βιωματική εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, ενώ θα γίνουν και διαλέξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος