Κομοτηνή: Μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Θράκης

Array

«Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρωμένων και Χορός» είναι ο τίτλος ενός από τα πέντε νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Σχολής Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού που θα «τρέξει» για πρώτη φορά στην ιστορία του Δ.Π.Θ . «Είναι ένα πρόγραμμα μοναδικό ως προς τα χαρακτηριστικά του, τη δομή του, τον τρόπο λειτουργίας του. Πρωτοποριακό και καινοτόμο.» δηλώνει με ενθουσιασμό για την έγκρισή του από το Υπουργείο ο κος Δημήτρης Γουλιμάρης, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή κι εξηγεί ότι υπάρχουν τρεις ειδικεύσεις, αθλητικός τουρισμός, οργάνωση δρωμένων, σπουδές στο χορό. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα διάρκειας τριών εξαμήνων, με οκτώ μαθήματα τα δύο πρώτα εξάμηνα και μια μεταπτυχιακή διατριβή ή πρακτική άσκηση με δύο paper στο τρίτο.

«Οι φοιτητές που θα τελειώσουν το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα θα έχουν κατακτήσει γνώσεις και δεξιότητες για το πώς να κάνουν μια έρευνα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, πώς αυτά τα διδάσκουν και πώς αυτά τα παρουσιάζουν σε μια παράσταση.» εξηγεί ο κος Γουλιμάρης σημειώνοντας πως διευθυντής θα είναι ο πολύ έμπειρος συνάδελφός του Γιώργος Κώστας.

Κομοτηνή: Μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο ΘράκηςΑιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 17 έως 24 Σεπτεμβρίου με όλες τις πληροφορίες να είναι αναρτημένες στο site του Τμήματος. «Η θεματολογία του Μεταπτυχιακού παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς αφορά στην ιστορία του χορού, στο πώς διδάσκεται ο χορός, πώς κάνουμε μια έρευνα, ποια είναι η σκηνική του παρουσία, πώς ενσωματώνουμε τις νέες τεχνολογίες στις παραστάσεις, στη διδασκαλία. Φυσικά και πληροφορίες για την ενδυμασία.»

Το Μεταπτυχιακό θα στελεχωθεί από προσωπικό του Τμήματος, αλλά και άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Maximum θα γίνουν δεκτές 20 συμμετοχές. Και η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως αλλά και δια ζώσης. «Στοχεύουμε στο κοινό όλης της χώρας. Το πρόγραμμα αφορά το χορό γενικά και όχι μόνο τον παραδοσιακό χορό.» σημειώνει ο κος Γουλιμάρης προσθέτοντας πως το Κόστος συμμετοχής είναι 2400 ευρώ, 800 ευρώ ανά εξάμηνο με το 30% των μαθητών να απαλλάσσονται από τα δίδακτρα βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Ίσως να αποδειχθεί πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει να μπει μια τάξη στο χώρο του χορού και της διδασκαλίας του ή τουλάχιστον να σημειωθεί μια πρώτη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. «Ο χώρος είναι άναρχος σε μεγάλο βαθμό. Δεν σας κρύβω ότι ασφυκτιώ πολλές φορές. Δεν με ευχαριστεί η εικόνα της αναρχίας σε επίπεδο φορέων, συλλόγων, στελεχιακού δυναμικού. Ο καθένας δηλώνει και κάνει ό,τι θέλει. Δεν είμαι υπέρ της λογικής να αστυνομευτεί ο χώρος, αλλά ο χώρος πρέπει να έχει κανόνες και να τηρούνται. Κάθε γονιός στο φροντιστήριο ρωτά πάντα ποιός θα κάνει μάθημα στο παιδί του, αλλά στο χορό , όμως, αυτό δεν το κάνει. Γιατί; Η ευθύνη είναι μεγάλη και στις δύο όχθες.” Δηλώνει ο κος Γουλιμάρης μην κρύβοντας τον προβληματισμό του. Παράλληλα, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει την πρώην και την νυν πρόεδρο της Σχολής, τις κυρίες Μαρία Μιχαλοπούλου και Ελένη Δούδα που εργάστηκαν για όλα τα μεταπτυχιακά.
Φώτο: Δημήτρης Γουλιμάρης Ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος