Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 5-9-2018

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 5 Σεπτέμβρη 2018
Εργατικό Κέντρο

Σήμερα η δίκη για την παράνομη απόλυση της Ρ Πατσατζή, από το Εργατικό Κέντρο

Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 5-9-2018

Για σήμερα έχει ορισθεί στα δικαστήρια της Κομοτηνής, η τακτική δικάσιμος της προσφυγής της Ρυΐας Πατσατζή, η οποία απολύθηκε παράνομα από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής τον Μάρτιο του 2018, όπου εργαζόταν περίπου επί μια 20ετία, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, το Ε.Κ. Κομοτηνής είναι η μοναδική περίπτωση, όπου μια συνδικαλιστική οργάνωση (και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος με την ομάδα του) αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, να κάνει το ίδιο απολύσεις και μάλιστα παράνομες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και αποφάσεις του ΣΕΠΕ.
«Ο νόμος και η κοινωνία στην Κομοτηνή να σταθούν στο ύψος τους και να μην υποκύπτουν στα παιχνιδάκια των συσχετισμών», είχε τονίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Κυβέρνηση-Μουφτεία
Σε διαβούλευση το Σχέδιο Π.Δ για τις δικαιοδοσίες του Μουφτή
Έως τις 7 Σεπτεμβρίου θα είναι σε διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις δικαιοδοσίες του Μουφτή
Το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με:
α) το καθορισμό των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για τη συζήτηση των υποθέσεων δικαιοδοσίας του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του.
β) Την ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, σύστασης και διαδικασίας πλήρωσης θέσεων προσωπικού και λειτουργίας της Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες.

Κόμματα
Την Κομοτηνή επισκέπτονται την προσεχή Παρασκευή κλιμάκιο Βουλευτών της ΝΔ.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Λασιθίου και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Φθιώτιδος, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης.
Το κλιμάκιο της ΝΔ θα πραγματοποιήσει στις 9 το πρωΐ της Παρασκευής στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής.
Στις 10:00 Επίσκεψη στο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος
Στις 10.30 πμ Επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής
Στις 12.00 πμ Επίσκεψη σε επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής
Στη 13.30 μμ Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο.
Στις 14.00 μμ Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Νομού
Στις 18.00 μμ Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ
Και τέλος στις 19.00 μμ Εκδήλωση – ομιλία στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης
Πρωτοβουλία για το Βοήθεια στο Σπίτι από 7 Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έλαβαν 7 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, με στόχο την αναβάθμιση και διαφύλαξη της θεσμικής λειτουργίας των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, με παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ανάπηρους και ηλικιωμένους, όπως είναι το “Βοήθεια Στο Σπίτι” και τα ΚΗΦΗ που λειτουργούν στους κόλπους των ΟΤΑ.

Η πρωτοβουλία περιέχει εννιά άξονες, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν:

Την οργανική ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΗΦΗ στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων με ενιαίο συντονισμό ανά Δήμο.

Την μόνιμη εργασιακή σχέση για όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων, που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ και έχουν αξιολογηθεί και τυπικά και ουσιαστικά στην πράξη.

Την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων

Την λειτουργική σύνδεση του «Βοήθεια στο Σπίτι» με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας
Ηλικιωμένων.

Επετειακό φεστιβάλ του ΚΚΕ
Το επετειακό φεστιβάλ για τα 100 χρόνια ΚΚΕ και τα 50 χρόνια ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις επτά και μισή το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής.

Πρωτογενής Τομέας
Ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής στους Αλιείς του Μέτρου 6.1.10
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε τη διαδικασία πληρωμής της οικονομικής ενίσχυσης (αποζημίωση) στους δικαιούχους αλιείς, στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 6.1.10 «Οριστική Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.
Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί από την αρμόδια Οικονομική Δ/νση του ΥΠΑΑΤ η εκκαθάριση 115 κατατεθειμένων φυσικών φακέλων – αιτημάτων πληρωμής, γεγονός που μεταφράζεται σε πληρωμές αποζημιώσεων στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, οι οποίες ανέρχονται σε 8.806.272,5 € Δ.Δ..
Διευκρινίζεται ότι, η περαίωση του φυσικού αντικειμένου της διάλυσης των αλιευτικών σκαφών εξελίσσεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια με αποτέλεσμα να υπάρχει μια δυναμική και συνεχής ροή στην διαδικασία της εκκαθάρισης των φακέλων των ενταγμένων πράξεων με ταυτόχρονη πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Μέτρου.
Σύλλογοι
Προκηρύχθηκε ο δέκατος αγώνας Ανάπτυξης Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Από τον ορειβατικό όμιλο Κομοτηνής γνωστοποιήθηκε η προκήρυξη του 10ου Αγώνα Ανάπτυξης Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Η δήλωση των σωματείων θα γίνει σε λινκ :
Το οποίο μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του συλλόγου
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctZCy0Smz9hoH5PBuDaJkU_4cLsCCRzLupLvE72ihte7bOUw/viewform
Τηλέφωνο: 25310-29411

Πολιτισμός
ΦΕΞ: Ποιητική Βραδιά – Δήμητρα Κωτούλα»

Στο πλαίσιο των γιορτών παλιάς πόλης η ΦΕΞ παρουσιάζει σήμερα στις 19:30 την ποιήτρια Δήμητρα Κωτούλα, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο.
Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και πραγματεύονται τη σχέση του ανθρώπου με τον έρωτα, την καλλιτεχνική δημιουργία και την ιστορία χωρίς να αποφεύγεται και η άμεση ή έμμεση αναφορά στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της σύγχρονης Ελλάδας, συνδέοντας έτσι την ποίηση με την Ελληνική πραγματικότητα.

Θεατρική παράσταση Πειρατές και Πριγκίπισσες σήμερα

Η θεατρική παράσταση ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ θα βρίσκεται σήμερα στις 9:00μ.μ για μία μοναδική παράσταση στην Κομοτηνή στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής . με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Τιμή εισιτηρίου:10€
Tιμή προπώλησης 8€
Εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ, Δημοκρίτου 7Α, Τηλ.:2531084040.

Παράσταση Καραγκιόζη από τον Γ Βουλτσίδη

Με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς, η ΔΚΕΠΠΑΚ καλεί μικρούς και μεγάλους στην καθιερωμένη παράσταση Καραγκιόζη που δίνει κάθε χρόνο, το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη.
Ο τίτλος της παράστασης είναι ο Καραγκιόζης στο Λαβύρινθο του Μίνωα».
Η παράσταση θα δοθεί αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γιώργου Εξηντάρη.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Θρακιώτης Σκηνοθέτης και Καραγκιοζοπαίχτης, Γιάννης Βουλτσίδης, σημείωσε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, στο χώρο του Μικρού Διάκοσμου, στον οικισμό του Ιμέρου Μαρώνειας, θα λάβει χώρα ένας κύκλος εκδηλώσεων, με τον τίτλο «Δημήτρεια», που θα συνδέεται με την συγκομιδή των καρπών της γης.

Στις 7 και 8 Σεπτεμβριου το 1ο παιδικό φεστιβάλ του δήμου Κομοτηνής
Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο παιδικό φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος Κομοτηνής. Την πρόταση κατέθεσαν ήδη από το Μάρτιο μια εκπαιδευτικός η κ Κυρέζογλου και μια μαμά από το 10ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής η κ Σόφτα και έγινε αμέσως δεκτή από το δήμο Κομοτηνής.
Χώρος διεξαγωγής έχει οριστεί η πλατεία εμπορίου στην Νέα Μοσυνούπολη και το πρόγραμμα του 1ου παιδικού φεστιβάλ περιλαμβάνει, κινηνό πλανητάριο, μουσική, χορό, θεατρική παράσταση, κουκλοθέατρο, βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, παρασκευή βοτανικών μειγμάτων από το grizo kai prasino κ.α.
Η είσοδος στις δραστηριότητες θα είναι δωρεάν.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας
Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων
Την εβδομάδα 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 19.120 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
Βεβαιώθηκαν συνολικά 874 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα « Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος