Κινηματογραφικό διάλειμμα για τον Γούντι Άλεν μετά από χρόνια αδιάκοπης εργασίας

Μετά από δεκαετίες συνεχούς εργασίας, με τη σκηνοθεσία μιας ταινίας κάθε χρόνο, ο Γούντι Άλεν αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα. Τον Νοέμβριο θα είναι έτοιμη η 48η μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «A Rainy Day in New York» («Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη»), με πρωταγωνιστές τους, Τζουντ Λο, Σελίνα Γκόμεζ και Ελ Φάνινγκ, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Amazon πριν από το τέλος του έτους.

Έπειτα από συμφωνία που είχε κάνει ο εκκεντρικός σκηνοθέτης και ηθοποιός το 2016, με τον τότε επικεφαλής του στούντιο Ρόι Πράις, όφειλε να ετοιμάσει τρεις ακόμα ταινίες μετά από αυτήν που αναμένεται να προβληθεί εντός του 2018 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Όμως ο 82χρονος, πια, Γούντι δεν έχει καμία ταινία στα σκαριά για την επόμενη χρονιά. Ως εκ τούτου, σύμφωνα και με σχετικό άρθρο του περιοδικού The Hollywood Reporter, η Amazon μπορεί να αποφασίσει να σπάσει τη συμφωνία για το επόμενα φιλμ, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται μια βαριά αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται στον δημοφιλή ιστότοπο για τον κινηματογράφο IMDb, ο Woody έχει ετοιμάσει  ένα πρότζεκτ χωρίς τίτλο το οποίο βρίσκεται σε στάδιο προπαραγωγής για το 2020. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τα χρήματα προκειμένου να γυρίσει την ταινία του.

Πρόσφατα ο Γούντι Άλεν είχε κατηγορηθεί από την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, ότι την κακοποίησε σεξουαλικά πριν από 26 χρόνια. Η κατηγορία πυροδότησε τις αντιδράσεις και των μελών του κινήματος #MeToo το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την καταπολέμηση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών στις ΗΠΑ και έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Παραγωγός του Χόλυγουντ δήλωσε σχετικά: «Ο Γούντι πάντα είχε στις ταινίες του σπουδαίους ηθοποιούς. Οι αστέρες εμφανίζονταν στις ταινίες του με την κατώτατη αμοιβή επειδή τους προσέδιδαν κύρος, αλλά για το κίνημα #MeToo είναι τοξικός».

Εις ένδειξη συμπαράστασης απέναντι στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, Ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο Γκρίφιν Νιούμαν και η Ρεμπέκα Χολ ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν την αμοιβή τους από την ταινία «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία φαίνεται πως δεν ήταν εύκολη για τον Γούντι Άλεν ακόμα και πριν από το ζήτημα που προέκυψε και με αφορμή και το κίνημα  #MeToo.

«Οι ταινίες του δεν αποφέρουν χρήματα» ανέφερε πηγή στο Page Six. «Επί χρόνια, πηγαίνει από έναν χρηματοδότη στον άλλο. Πήγε ακόμη και στην Ευρώπη. Αλλά έχει εξαντλήσει τις επιλογές».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Page Six/The Hollywood Reporter

Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος