Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Η μετακίνηση του μοναδικού ογκολόγου από το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση της 4 ΥΠΕ, είναι αντικείμενο σύσκεψης της διοίκησης του Νοσοκομείου με τους βουλευτές και τη δήμαρχο. Καταβάλλονται προσπάθειες για την παραμονή του έως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον, προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.

** Εξελίξεις εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εντός της εβδομάδας σχετικά με τον αγωγό ΤΑΠ και την όδευσή του από τα Τενάγη Φιλίππων. Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας του αγωγού από το εξωτερικό αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή.

** Επίσκεψη ενημέρωσης στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές του Δήμου Νέστου, θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου ο Αντιπρόεδρος του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην υφυπουργός, Παναγιώτης Σγουρίδης.
Η επίσκεψη θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Αγιάσματος όπου ο κ. Σγουρίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, τους προέδρους των ΤΟΕΒ της περιοχής και καλλιεργητές οι οποίοι επλήγησαν. Θα συνεχιστεί με την περιοδεία του κ. Σγουρίδη στις πληγείσες περιοχές, και θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του στις 11:30 με τον Δήμαρχο Νέστου, Β. Τσομπανόπουλο στο Δημαρχείο.

** Υπογράφεται στη Θάσο η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό. Η υπογραφή της σύμβαση μεταξύ του δήμου Θάσου και της αναδόχου εταιρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη) στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο.

** Στα πλαίσια της δράσης του προγράμματος ΕΣΠΑ για δημιουργία «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου – Open Malls», καλούνται από το Επιμελητήριο οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της Καβάλας σε ενημερωτική συνάντηση σήμερα Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

** Τέθηκε σε λειτουργία στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας και το τρίτο ειδικό αμφίβιο αμαξίδιο που προμηθεύτηκε ο δήμος Παγγαίου για την εξυπηρέτηση και εύκολη πρόσβαση στις παραλίες των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο δήμος είχε προβεί στην προμήθεια δύο ακόμα ειδικών αμφίβιων αμαξιδίων τα οποία είχαν τοποθετηθεί στις Κατασκηνώσεις ΑμεΑ καθώς και στην παραλία Κάριανης. Τα συγκεκριμένα σημεία επιλέχτηκαν, καθώς είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο, ενώ τα αμαξίδια έχουν ειδικές φαρδιές ρόδες για να κινούνται στην άμμο.

** Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 64χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας των Αμμολόφων Νέας Περάμου Καβάλας. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

** Ένας άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας- Ξάνθης (ύψος Πέρνης) όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος τον παρέσυρε ενώ κινούταν πεζός στο οδόστρωμα επί της Εγνατίας οδού.

** Ένας 45χρονος είναι ο δράστης απάτης σε βάρος 28χρονου με αγγελία μέσω διαδικτύου. Εισέπραξε 200 ευρώ για ανταλλακτικά αυτοκινήτου που δεν παρέδωσε ποτέ. Έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

** Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καβάλα, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 24 ετών, επειδή διέθεταν προς πώληση συνολικά 31 είδη παρεμπορίου (φακούς και ηλεκτρικές μικροσυσκευές), χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

** Στη Δράμα, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου δύο άτομα, ηλικίας 40 και 17 ετών, οι οποίοι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχαν κλέψει ένα (1) κινητό τηλέφωνο από κατάστημα. Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε το τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε αρμοδίως.

** Για κλοπή σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος δύο (2) ατόμων, ενός 65χρονου και μίας 51χρονης, καθώς, όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους στην πόλη της Καβάλας.

** Η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις παρουσιάζεται την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στον διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

** Το Φεστιβάλ Φιλίππων και η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, διοργανώνουν εβδομάδα Αμερικάνικου Κινηματογράφου με ταινίες των δεκαετιών ’40, ’50 και ’60, από σήμερα Δευτέρα 23 έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου, στο Θερινό Κινηματογράφο Ζέφυρο, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Την επιλογή των ταινιών έκανε ο Λευτέρης Κελβερίδης.
Θα προβληθούν οι ταινίες «Ο μεγάλος δραπέτης», «Η γκαρσονιέρα», «Άσχημη μέρα στο Μαύρο Βράχο», «Μια θέση στον ήλιο», «Λάουρα» (Laura), «Η αιχμάλωτη της ερήμου» και το
«Νοτόριους» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

** Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την παραδοσιακή συνοικία της Καβάλας, Παναγία, και διασκέδασε με τις δράσεις του Έθνικ Φεστιβάλ Κοσμόπολις. Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης η συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς το βράδυ του Σαββάτου στο Κάστρο της πόλης.

** Η μοναδική παράσταση Tango από την Αργεντινή «Buenos Tangos, Romper El Piso» έρχεται, αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου στις 9.30 στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στη μαγεία του αυθεντικού αργεντίνικου tango μας μεταφέρουν 10 χορευτές και 7 μουσικοί επί σκηνής.

** Η Οργανωτική Επιτροπή του Kavala Air Sea Show θα τιμήσει σε ειδική τελετή τις Αρχές, τους Τοπικούς Φορείς και συμμετέχοντες, που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η διοργάνωση για το 2018. Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Δημαρχιακού Μεγάρου Καβάλας σήμερα Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα.

** Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αλλαγή του καιρού από αύριο με βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος