Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας στη Λότζια

Ξεκίνησαν χθες στο δημοτικό μέγαρο της “Λότζια” Ηρακλείου, οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, στο πλαίσιο της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας (European Sustainable Energy Week). Πρόκειται για μια σειρά από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, αφιερωμένες στην αποδοτική χρήση της ενέργειας και στις ανανεώσιμες πηγές της.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε: «Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Ενεργειακό Cluster Κρήτης διοργανώνουμε την Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, εναρμονισμένη στην πολιτική μας, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας στη Λότζια

Οι χθεσινές εκδηλώσεις περιλάμβαναν μεταξύ άλλων δράσεις ενημέρωσης για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και ανταλλαγή λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας με λάμπες LED. Μαθητές από το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι, ειδικά σχεδιασμένο από τους εμψυχωτές του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα της αειφόρου ενέργειας.

Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας στη Λότζια

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με την προβολή επιλεγμένων ταινιών οι οποίες απευθύνουν περιβαλλοντικά μηνύματα.

Το πρόγραμμα των προβολών, οι οποίες θα γίνονται καθημερινά στις 21.00 στη Λότζια έχει ως εξής:

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018: «Home»

Ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικής συνείδησης, γυρισμένο σε 54 χώρες, 120 τοποθεσίες για πάνω από 217 μέρες, η ταινία «HOME» παρουσιάζει τα μεγάλα θαύματα του πλανήτη Γη με μία εξ ολοκλήρου εναέρια λήψη.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018: «Erin Brockovich»

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματική ιστορία, αφηγείται τη ζωή της Erin Brockovich και το δικαστικό της αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση μολυσμένου ύδατος της πόλης.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018: «WALL-E»

Η ταινία κινουμένων σχεδίων παρακολουθεί ένα ρομπότ τον ΓΟΥΟΛ·Υ, που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει την καλυμμένη από απόβλητα, Γη του μέλλοντος σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη μοίρα του είδους του και της ανθρωπότητας.

Παρασκευή 8 Ιουνίου: «Day after tomorrow»

Η ταινία παρακολουθεί την προσπάθεια ενός ειδικού για το κλίμα να προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο για μια σειρά ακραίων κλιματολογικών αλλαγών που θα επιφέρουν μια νέα εποχή παγετώνων. Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας θα συνεχιστούν καθημερινά έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος