Τίτλοι Περιφέρειας 21-5-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Λάρισα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 23 χρόνων εργάτης εργοστασίου έξω από τη Λάρισα ο οποίος εγκλωβίστηκε το πρωί σε μηχάνημα. Για τον απεγκλωβισμό του άτυχου άνδρα χρειάστηκε να παρέμβουν 13 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πάτρα

Στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς σήμερα ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Καβάλα

Συνεχίζονται τα έργα κατασκευής νέου σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας για λογαριασμό στης Εγνατίας Οδού ΑΕ, παρά τις αντιδράσεις του Δήμου Καβάλας και του δημοτικού συμβουλίου.

Καρδίτσα

Νέες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που «σάρωσε» το απόγευμα της Κυριακής την περιοχή μεταξύ Αγίου Θεοδώρου και Καρποχωρίου, αλλά και γενικότερα περιοχές του Δήμου Σοφάδων.

Ρόδος

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον Δήμο Χάλκης επειδή παραβίασε ισχύουσες διατάξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, όπως βεβαιώνεται με τη λειτουργία παράνομου Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, επέβαλε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φλώρινα

Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών της χώρας συμμετέχει το Σωματείο Συμβασιούχων Καθαριστών-Καθαριστριών Φλώρινας. Την Τρίτη θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Δήμο Φλώρινας.

Κοζάνη

Συνάντηση με τον υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, θα έχει ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Καρυπίδης, συζητώντας το θέμα της αναίρεσης που κατέθεσαν κάτοικοι της Μαυροπηγής Εορδαίας στον Άρειο Πάγο, εναντίον απόφασης της ΔΕΗ που ζητά μείωση του 40% του ποσού που έλαβαν, υπό την απειλή του ρήγματος, ως αποζημίωση για την κατοικία τους.

Ορεστιάδα

Δημοσιεύτηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη γεωθερμία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 6,6 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο προβλέπει, τη δημιουργία ενός θερμικού σταθμού στην περιοχή της Άνθειας και Αρίστηνου, δίκτυα για θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις, καθώς και τη δυνατότητα θέρμανσης 22 κτιρίων.

Βόλος

Δεκάδες Βολιώτες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για παράνομο στοιχηματισμό, υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2012 από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ιωάννινα

Στην Ήπειρο, με τη συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος και του υπουργείου Υγείας, διοργανώνεται φέτος η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από την Τρίτη 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 1 Ιουνίου.

Σέρρες

Πέντε απορριμματοφόρα, ένα όχημα με γερανό, τρεις υπόγειους συμπιεζόμενους κάδους και 2.500 κάδους σύμμικτων απορριμμάτων θα προμηθευτεί ο Δήμος Σερρών μέσα στο 2018, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης.

Τρίπολη

Έκθεση ρωσικών εικόνων με κεντρικό θέμα το Ιερόν Μανδήλιον – την «αχειροποίητη» εικόνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Χριστού- εγκαινιάζεται στις 22 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ηράκλειο

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι πολιτιστικές διαδρομές της Περιφέρειας Κρήτης στην Ελεύθερνα και σε όλη την ενδοχώρα του νησιού, όπως ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο καθηγητής Αρχαιολογίας και υπεύθυνος των ανασκαφών στην αρχαία Ελεύθερνα, Νίκος Σταμπολίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ