Τίτλοι Περιφέρειας 11-5-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Λάρισα

Την ώρα που οι αγρότες του Δήμου Κιλελέρ μετρούν τις πληγές τους από το χαλάζι που έπληξε τα χωράφια τους, νέα χαλαζόπτωση χτύπησε χθες την περιοχή της Αγιάς, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες.

Κοζάνη

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των αγροτών στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου Εορδαίας, επειδή επί δέκα χρόνια δεν έχουν καθαριστεί τα κανάλια και, με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ο εφιάλτης των πλημμυρών είναι ορατός.

Πάτρα

48χρονος αγρότης, πατέρας δύο παιδιών, έχασε χθες βράδυ τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στην περιοχή του Άνω Διακοφτού Αχαΐας.

Καβάλα

221 φορείς και σύλλογοι της Καβάλας ενημερώθηκαν και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο το οποίο θα γίνει στις 15 Μαΐου για τα διόδια που πρόκειται να κατασκευάσει η Εγνατία Οδός Α.Ε. στην Παράκαμψη.

Φλώρινα

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το πρωί της Κυριακής στις 11 η Επιτροπή Ειρήνης Φλώρινας, από τον ζωολογικό κήπο έως το κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Αγώνα ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας.

Ηράκλειο

Τα αποκαλυπτήρια της στήλης με τα ονόματα όσων μετείχαν στην επιχείρηση απαγωγής του Γερμανού στρατηγού Κράιπε, στις 26 Απριλίου του 1944, θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, στη διακλάδωση της επαρχιακής οδού Αρχανών-Πατσιδίων.

Ρόδος

Με το σύνθημα «Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί σήμερα» πραγματοποιείται από σήμερα στη Ρόδο το 1ο Ελληνο-Γερμανικό Σεμινάριο Ογκοπλαστικής Χειρουργικής του Καρκίνου του Μαστού. Θα το παρακολουθήσουν πάνω από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, και, σε ζωντανή μετάδοση, θα γίνει χειρουργική επέμβαση σε ασθενείς από τη Ρόδο.

Τρίκαλα

Ασημένιο μετάλλιο για τον Τρικαλινό μαθητή της Β’ Λυκείου Δημήτρη Λώλα στην 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Πρώτο μουσικό βραβείο και στο πιάνο, σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό, από τον μαθητή της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Νίκο Παππά.

Βόλος

O 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής θα διεξαχθεί από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, την Κυριακή 20 Μαΐου, μέσω διαδικτύου. Ο διαγωνισμός γίνεται για τους μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κομοτηνή

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τα 98 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, την ερχόμενη Δευτέρα στην Κομοτηνή, μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ορεστιάδα

Με το 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών ξεκινούν αύριο το απόγευμα στο Διδυμότειχο οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις «Ελευθέρια 2018», που διοργανώνονται με αφορμή την 98η επέτειο απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της πόλης στον εθνικό κορμό.

Ιωάννινα

Στη Γερμανία όπου βρέθηκε για το 5ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ανακοίνωσε ότι «πιθανόν μέσα στο 2018, θα γίνει απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία».

Χίος

Ένας 17χρονος ασυνόδευτος ανήλικος από τη Συρία, ο Μουσταφά Ομάρ, αποτυπώνει τη ζωή του, και οι φωτογραφίες του θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Chios Land» που θα πραγματοποιηθεί από τη ΜΕΤΑδραση στη Χίο. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται σήμερα, στις 7.30, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ