Μπαλάφας: Ο κάθε μιντιακός επιχειρηματίας νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη χώρα; (audio)

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση Μαξίμου – Μαρινάκη, μετά από νυχτερινό τηλεφώνημα του δεύτερου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο  υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Αντρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου χρησιμοποίησε οξείς τόνους, λέγοντας ότι «σε τούτο εδώ τον τόπο υπήρξε επί δεκαετίες μία κατάσταση, μία ασύδοτη λειτουργία μεγαλοεπιχειρηματιών, παρέμβασής τους στα πολιτικά πράγματα … για να μην πω, να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις» και κατηγόρησε τον κ. Μαρινάκη ότι επειδή έχει λεφτά και είναι κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη και μπορεί να αγοράζει Μέσα Ενημέρωσης θέλει να κάνει κουμάντο στη χώρα. «Ο κ. Μαρινάκης πιστεύει ότι μπορεί να παίρνει έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα στη νύχτα και να τον απειλεί» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως «υπάρχει ένα γεγονός, ο κ. Μαρινάκης διώκεται, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, αν είναι αλήθεια ή όχι, σε βαθμό κακουργήματος για την μεταφορά 2 τόνων ηρωίνης με ένα πλοίο το Noor1».

Ο κ. Μπαλάφας οριοθέτησε την σοβαρότητα του ζητήματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο κάθε μιντιακός επιχειρηματίας, επειδή έχει 3-4 εφημερίδες και 2-3 κανάλια, νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη χώρα; Αυτό είναι το θέμα». Διευκρίνισε δε, πως δεν αναφέρεται στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου γιατί όπως είπε «υπάρχουν πάρα πολλοί υγιείς επιχειρηματίες, που δίνουν την μάχη παίρνοντας ρίσκα, δεν μιλάμε γι’ αυτούς».

Για τα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής ο υφυπουργός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, παραδέχτηκε ότι «υπάρχει σημαντικό ζήτημα μεγάλης δυσκολίας με την αύξηση που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα των ροών προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την χώρα μας και στα νησιά και στο φυλάκιο του Έβρου.»

Ο κ. Μπαλάφας είπε πως στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος αυξάνουμε τις δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, αλλά επεσήμανε ότι δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και ενημέρωσε, πως τόσο ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Βίτσας, έχει επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, όσο και έχουν ενεργοποιηθεί ξανά μετά από ένα διάστημα κατά το οποίο είχαν ατονήσει κάπως, οι συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς.

Τέλος, αναφερόμενος σε φωνές που ζητούν σκλήρυνση της στάσης μας στις προσπάθειες προσφύγων να εισέλθουν στη χώρα μας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε πως «δεν μπορούμε να στήσουμε οπλοπολυβόλα στον Έβρο, ούτε να βουλιάζουμε βάρκες και να πνίξουμε τον κόσμο».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος