Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ζυγού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ζυγού. Θέμα συζήτησης είναι η ποιότητα νερού. Στη συγκεκριμένη περιοχή έντονη είναι η παρουσία νιτρικών στο νερό. Θα αναζητηθούν λύσεις.

** Λύνεται μετά από χρόνια το πρόβλημα των «ορφανών» προστατευόμενων περιοχών με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή, καθώς ορίζει ότι το σύνολο των περιοχών του δικτύου Natura 2000 εντάσσεται στην αρμοδιότητα των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Προσθέτει δε ότι το νομοσχέδιο αυτό επηρεάζει άμεσα και τον νομό, καθώς το τμήμα του Παγγαίου Όρους που ανήκει διοικητικά στο νομό Καβάλας, εντάσσεται στον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και οι περιοχές της Θασοπούλας, της Θάσου, του Κόλπου Καβάλας και των Στενών Νέστου εντάσσονται στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας.

** Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τις νομικές αλλά και ευρύτερα πολιτικές και κοινωνικές πλευρές του προβλήματος των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας συναντήθηκαν στην Κομοτηνή μέλη της Λαϊκής Ενότητας από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τη διοίκηση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης.

** Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της ρευματοκλοπής. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ διενεργούν συνεχείς ελέγχους για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα για το οποίο προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.

** Συνεχίζει τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας ο Σύλλογος για την Οικογένεια και το Παιδί «Πνοή» μέσω των οποίων 40 παιδιά τυγχάνουν αυτής της βοήθειας δωρεάν. Παράλληλα χορηγεί επιδόματα σε 9 φοιτητές ύψους 900 ευρώ σε μηνιαία βάση.

** Για 3η συνεχή χρονιά ο Δήμος Νέστου διοργανώνει καρναβαλική παρέλαση για την Τσικνοπέμπτη. Στην παρέλαση συμμετέχουν μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής και μέλη των συλλόγων. Η ώρα έναρξης είναι 5 το απόγευμα από το σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου. Μετά την λήξη της παρέλασης θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι από τα “ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ” στην Πλατεία Ηρώων της Χρυσούπολης.

** Οι μαθητικές κοινότητες της Γ’ λυκείου του Μουσικού Σχολείου Δράμας διοργανώνουν μια μουσική βραδιά σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

** Την Κάρμεν Ρουγγέρη θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης δημοτικού της Καβάλας σήμερα (Τετάρτη) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Η κ. Ρουγγέρη είναι προσκεκλημένη των διοργανωτών της Αλφαβητοπαρέλασης, η οποία θα γίνει την Κυριακή και έχει θέμα «Όταν τα Παραμύθια μιλούν»

** Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει και φέτος τον καθιερωμένο θασίτικο αποκριάτικο χορό το Σάββατο στις 10 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης «Καβαλιώτισσα». Στην εκδήλωση θα ακουστούν τα πιπεράτα θασίτικα αποκριάτικα τραγούδια, ο χορός «πώς του τρίβουν του πιπέρι» και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο στην περιοχή μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος