Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί τα παιδιά της Ομογένειας στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Καθημερινοί Ήρωες»

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τη νέα γενιά των απανταχού Ελλήνων, τα παιδιά της Ομογένειας, να συμμετάσχουν στον 8ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες» και να ζωντανέψουν τους δικούς τους «καθημερινούς ήρωες»

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που μπορεί να δει κανείς διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση στο https://1821.cycladic.gr, το Μουσείο προσκαλεί και φέτος όλα τα παιδιά ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα.

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περσινός διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής είχε μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να συγκεντρώσει 26.000 συμμετοχές!

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης- Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Κωστής Βελώνης – Εικαστικός, Κατερίνα Γρέγου – Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος, Καλλιόπη Κύρδη – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Χαρά Μαραντίδου – Εικαστικός, Designer και Aρχιτέκτονας.

Ο διαγωνισμός γίνεται για πρώτη φορά online, στο: https://kidscontest.cycladic.gr/
Αποστολή έργων έως τις 29 Απριλίου.

Πηγή: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος