Σ.Ε.Γ.Ε.: Δημιουργίες γυναικών παρουσιάζονται στην έκθεση “ForME 1821” – Πρωτοβουλία #kamiamoni

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του πρώην βρεφονηπιακού σταθμού, στον αύλειο χώρο του Λιμένα Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της έκθεσης ForME 1821, στην οποία εκτίθενται δημιουργίες γυναικών χειροτεχνισσών και εικαστικών, εμπνευσμένες από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στo πλαίσιo των εγκαινίων, οι προσκεκλημένοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ο ρόλος της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η έμπνευση που αυτή προκαλεί στο σύγχρονο γυναικείο Επιχειρείν” και με κεντρική ομιλήτρια την Λάζου Βασιλική, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. που παρουσίασε, μεταξύ άλλων, και το νεότερο σύγγραμμά της “1821 – Γυναίκες και Επανάσταση”.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα κομμάτι της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. για τη δημιουργία ενός Δικτύου γυναικών χειροτεχνισσών “ForME” και ξεκίνησε από τις ίδιες τις χειροτέχνισσες με Υπεύθυνες της δράσης και της διοργάνωσης, την  Χαρά Παπαδοπούλου και την  Φανή Μεϊμαρίδου.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην έκθεση με τις δημιουργίες τους, η  Φανή Γκούντρα, Funny_granny από την Πάτρα και η  Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου, Κοιν.Σ.Επ. LIOFYLLO, από την Κατερίνη, οι οποίες αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα συμμετοχής στο δίκτυο ForME και συγκεκριμένα στην πρωτοβουλία ForME 1821. Οι χειροτέχνισσες μίλησαν για την έμπνευση που αυτές άντλησαν από τις γυναίκες στην ελληνική επανάσταση και τον τρόπο που αυτές την απεικόνισαν στις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

Η πρωτοβουλία #kamiamoni

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε.,  Αποστολίνα Τσαλταμπάση έκανε ξεχωριστή μνεία στην νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου, #kamiamoni. H δράση #kamiamoni είναι μια προσπάθεια του Σ.Ε.Γ.Ε., ως μέρος της Κοινωνίας των Πολιτών, να στηρίξει και να βοηθήσει κάθε γυναίκα που θα απευθύνεται στον Σύνδεσμο, με στοχευμένες δράσεις υποστήριξης σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Με στόχο κυρίως την οικονομική τους ενδυνάμωση, το ForME παρέχει, πέρα από τα έσοδα που προέρχονται από τις πωλήσεις συγκεκριμένων δημιουργιών, και το σημαντικότερο όλων, δηλαδή αμειβόμενη απασχόληση στο δημιουργικό κομμάτι, σε γυναίκες που έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση. Στον χώρο της έκθεσης, μπορεί κανείς να ενημερωθεί σχετικά καθώς και να συμμετάσχει σε μια διαδραστική εμπειρία που συνδέει το «Φαινόμενο της Πεταλούδας» με την συνδρομή που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να παρέχει αναγνωρίζοντας την δύναμη που αυτή μπορεί τελικά να κρύβει.

Σ.Ε.Γ.Ε.: Δημιουργίες γυναικών παρουσιάζονται στην έκθεση “ForME 1821” – Πρωτοβουλία #kamiamoni

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στον χώρο από την Εμπνεύστρια και Επιμελήτρια της καλλιτεχνικής ομάδας «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ», Χρύσα Μπαρζόκα, η οποία συνεργάστηκε με τον Σύνδεσμο για να πραγματοποιηθεί η έκθεση ForME 1821. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και το τέλος του έτους ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα πολύ όμορφα και ιδιαίτερα εκθέματα.

Ημερομηνία: 15 -31 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.-Παρ 12:00-20:00, Σάββατο & Κυριακή: 12:00-18:00

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος