«Όλοι μαζί, πρώτη φορά» – Σήμερα η μεγαλειώδης ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη

Στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει» με τη Γιάννα Τριανταφύλλη μίλησε η Ελένη Ραφαηλίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Waiblingen και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της παρέλασης που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Στην παρέλαση, που αναμένεται να είναι μεγαλειώδης αφού συμμετέχουν 60 ομογενειακοί φορείς από όλη τη Γερμανία, θα συμμετέχει Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς από την Ελλάδα, ενώ αναμένεται να παρελαύνουν ελληνικά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι και ελληνικές κοινότητες από το Κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που άγημα ευζώνων θα συμμετέχει σε παρέλαση στη Γερμανία, ενώ χθες Παρασκευή 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Βραδιά αφιερωμένη στους Γερμανούς φιλέλληνες που περιείχε και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

«Όλοι μαζί, πρώτη φορά» – Σήμερα η μεγαλειώδης ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη
Στιγμιότυπο από την άφιξη της προεδρικής φρουράς στο ελληνικό προξενείο στη Στουτγάρδη.

Από την Ελλάδα συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης στη Γερμανία, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής “η πραγματοποίηση μιας παρέλασης σε ευρωπαϊκή πόλη εκτός Ελλάδας, στα πρότυπα παρελάσεων σε άλλες ηπείρους, υπήρξε ανέκαθεν ​επιθυμία πολλών ομογενών. Στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης ζουν και δραστηριοποιούνται γύρω στους 200.000 Έλληνες. Πάνω από 70 ελληνικοί σύλλογοι (τόσο γονέων και κηδεμόνων όσο και πολιτιστικοί και κοινότητες) κρατούν ζωντανό τον πολιτισμό της πατρίδας μας, ζώντας 2.000 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν. Το 2021,με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποφασίστηκε αυτή η επιθυμία τόσων χρόνων να πάρει σάρκα και οστά. Όλοι οι Έλληνες της Γερμανίας θα συναντηθούμε σε μια παρέλαση που προβλέπεται μεγαλειώδης, την πρώτη τέτοιου είδους που θα πραγματοποιηθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, για να βγάλουμε την πατρίδα μας στο φως και να σηκώσουμε την Ελλάδα μας «λίγο ψηλότερα»“.

Η παρέλαση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσα από το κανάλι της οργανωτικής επιτροπής της παρέλασης στο you tube.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος