“Ο μίτος της ελευθερίας” από την Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων Καλλιτεχνών Βερολίνου

Στα πλαίσια του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, η Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων Καλλιτεχνών Βερολίνου, Téchne, προσκαλεί καλλιτέχνες απ΄ όλο τον κόσμο, να συμμετάσχουν στον εικαστικό διαγωνισμό “Ο μίτος της ελευθερίας”.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής: 

“Ζωγραφική, χαρακτική,σχέδιο, μικτή τεχνική, φωτογραφία, βίντεο, χορογραφία, μουσική σύνθεση, τραγούδι, Performance.

Ο μίτος της Ελευθερίας

Παραφράζοντας τον τίτλο του γνωστού μύθου, ο παραλληλισμός παραπέμπει ακριβώς στο ερώτημα της αναζήτησης της ελευθερίας και στην προσπάθεια της κατάκτησης της, προσωπικής και κοινωνικής, και της αμφίδρομης σχέσης τους.

Προσπαθώντας να βρει ο καθένας μας προσωπικά αλλά και συλλογικά ως κοινωνία την ελευθερία, πορεύεται σε λαβύρινθους, όπου τα αρχέγονα θηρία της ιδιοτέλειας, της ασυδοσίας, του αυταρχισμού, της απάθειας και της αδιαφορίας ως εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις αντιτίθενται στην εύρεση της διεξόδου προς την ελευθερία.

Ο μίτος της ελευθερίας μας οδηγεί σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο λαβύρινθο, όπου η κάθε πλάνη αλλάζει διαρκώς μορφή, κάνοντας την διαδρομή για κάποιους αδιάφορη, για άλλους ενδιαφέρον γνωστικό αντικείμενο και για άλλους εργαλείο εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση η ελευθερία δεν είναι κάτι κεκτημένο.

Όροι συμμετοχής

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως χώρας διαμονής.

2. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να μετέχει με ένα (1) έργο ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίου, μικτής τεχνικής,φωτογραφίας, βίντεο, χορογραφίας, μουσικής σύνθεσης, τραγουδιού, Performance;

3. Τα έργα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά έως και την 31η Ιουλίου 2021 στις 23:59 ώρα Γερμανίας στο email techne.berlin@gmail.com σε μορφή φωτογραφίας JPG. Η κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης, χωρίς φωτοσκιάσεις, τοποθετημένη ευθέως και όχι υπό γωνίαν.

4. Οι καλλιτέχνες θα χρειαστεί να αποστείλουν μέσω email, μαζί με τις φωτογραφίες των έργων:

α) Τα στοιχεία του έργου (τίτλος, τεχνική, διαστάσεις).

β) Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (ως 200 λέξεις)

γ) Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη Δήλωση Συμμετοχής, όπου θα επισυνάπτονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (διεύθυνση – κινητό τηλέφωνο – email).

δ) Artist’s statement έως 200 λέξεις (προαιρετικά)

5. Τα έργα που θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή*, θα εκτεθούν από τις 15 έως τις 30 Σεπτέμβριο του 2021 σε εκθεσιακό χώρο στο Βερολίνο (Art Stalker) και από τις 10 εως τις 18 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (Αποθήκες λιμανιού).

6. Τα έργα που θα επιλεγούν, θα αναρτηθούν επίσης σε διαδικτυακή έκθεση στην ιστοσελίδα της Téchne Berlin, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα της: Facebook, Instagram, YouTube.

7. Σε περίπτωση τετάρτου κύματος της πανδημίας Covid-19 η Ένωση Téchne Berlin δεν φέρει καμία ευθύνη για την υποχρεωτική αναβολή των δια ζώσης εκθέσεων σε Βερολίνο και Θεσσαλονίκη. Οι ψηφιακές εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

8. Εικαστικός κατάλογος με τα επιλεχθέντα έργα θα διανεμηθεί στους καλλιτέχνες, στους συντελεστές αλλά και στο κοινό.

9. Οι δημιουργοί, των οποίων τα έργα θα επιλεχθούν για τις δύο εκθέσεις, θα ειδοποιηθούν μέσω email στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που κατέθεσαν.

10. Η ένωση Téchne δεν αναλαμβάνει την εκτίμηση και αγοραπωλησία των έργων, αλλά θα διαθέτει τα στοιχεία των δημιουργών σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα προσπαθήσει να προωθήσει τα έργα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

11. Οι δημιουργοί θα πρέπει να αναλάβουν την αποστολή του έργου τους στο Βερολίνο. Τα έξοδα αποστολής των έργων από το Βερολίνο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αυτά της αποστολής του έργου προς τον δημιουργό τους βαρύνουν τον δημιουργό και όχι την Ένωση Téchne”.

Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων Καλλιτεχνών Βερολίνου

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.techneberlin.com

E-mail: techne.berlin@gmail.com

https://www.facebook.com/TechneGreekArtBerlin

Πηγή: The New Hellenic Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ