«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», του Νίκου Καζαντζάκη, από την Ελληνική Θεατρική Ομάδα Βρυξελλών ΘΕΣΠΙΣ

Η Ελληνική Θεατρική Ομάδα Βρυξελλών ΘΕΣΠΙΣ σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, ΑΡΓΩ, και τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη /Τμήμα Βελγίου ανεβάζει το μνημειώδες έργο του Νίκου Καζαντζάκη «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» που καταπιάνεται με τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2021 στην Salle des Caryatides du Cercle Gaulois στις Βρυξέλλες.

Η ομάδα ΘΕΣΠΙΣ θέλει να τιμήσει κατά αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας αλλά και τα 20 χρόνια δικής της ακατάπαυστης θεατρικής δράσης. Πρόκειται για την πρώτη, μεταπανδημική, ελληνική θεατρική παράσταση στις Βρυξέλλες

Όπως αναφέρει η ομάδα ΘΕΣΠΙΣ: «Με αυτό το μνημειώδες έργο του, ο Καζαντζάκης καταπιάνεται με τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, κορυφαίου Ευρωπαίου διπλωμάτη και πρώην υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου· μια δολοφονία που συντάραξε όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτό το ιστορικό γεγονός ο Καζαντζάκης το αναβιβάζει σε μέγεθος αρχαίας τραγωδίας».

Επίσης ενημερώνει πως «Για να γνωρίσουν οι θεατές ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια, την Κόμισσα Ρωξάνδρα Έντλινγκ-Στούρτζα, ένα σύντομο μονόπρακτο, γραμμένο από τον Αριστείδη Λαυρέντζο, με κύρια βάση τα πολύ σημαντικά απομνημονεύματα της ίδιας, που δημοσιεύθηκαν το 1888, θα παιχθεί με τη μορφή «εναρκτήριου κομματιού» / lever de rideau: Ρωξάνδρα, η Ηγερία του Καποδίστρια»

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Αριστείδης Λαυρέντζος, η σκηνογραφία είναι της Άντας Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση του Χρήστου Γκακούδη.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Άρτεμις Χατζή, Μαρία Δελάκη, Βασίλης Μάγνης, Κωνσταντίνος Μανιάτης, Γιώργος Καταλαγαριανάκης, Κωστής Γεραρής, Δήμος Αγγελούσης, Αριστείδης Λαυρέντζος, Χρήστος Δρούβης, Τάκης Καλατζής, Τάσος Φιλιππίδης, Γιώργος Μαγκλής, Δήμητρα Αντωνάτου, Γιολάντα Στούμπου, Μάρθα Σταμπολίδου, Mireille Lymberis, Λαμπρινή Γαρμπή, Ευθυμία Ευθυμιάδου, Τίνα Χατζηθωμά, Δέσποινα Σαλτουρίδου.

«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», του Νίκου Καζαντζάκη, από την Ελληνική Θεατρική Ομάδα Βρυξελλών ΘΕΣΠΙΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ