Και μήνυμα Λαβρόφ για την επέτειο του 1821: “Πολεμιστές δίπλα- δίπλα”

Μετά την επιστολή του προέδρου Πούτιν προς την Ελληνίδα ομόλογο του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, την παρουσία του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούτσιν στις επετειακές εκδηλώσεις και στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση χθες στην Αθήνα και ο Σεργκέι Λαβρόφ με τη σειρά του χαιρέτησε το σπουδαίο αυτό γεγονός για την Ελλάδα.

Με αφορμή το Φόρουμ Δημόσιας Διπλωματίας, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών στο χαιρετισμό του αφού σημειώνει πως η “200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης συνέπεσε με το Έτος Κοινής Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας¨, τονίζει πως ,“οι σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας βασίζονται σε αιώνες παραδόσεις φιλίας, πνευματικής και πολιτιστικής εγγύτητας.

Στο χρονικό τους υπάρχουν πολλές ένδοξες σελίδες. Η χώρα μας υποστήριζε πάντα ενεργά και θεμελιωδώς τον ελληνικό λαό στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα για την απόκτηση ανεξαρτησίας.

Ρώσοι και Έλληνες πολεμιστές, δίπλα-δίπλα, στις πιο δύσκολες συνθήκες που πολέμησαν στο όνομα του θριάμβου των διαρκών αξιών της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Πολλοί Έλληνες εργάστηκαν εποικοδομητικά στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας, του οποίου ο ρόλος και η θέση στην ιστορία των δύο κρατών δύσκολα μπορεί μην να υπερεκτιμηθεί. Οι δεσμοί συμπάθειας και αμοιβαίας βοήθειας που μας ενώνουν αποτελούν μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στο παρόν στάδιο.

Η διπλωματία των ανθρώπων, οι επαφές μεταξύ των κοινωνιών των πολιτών και του κοινού, καλούνται να συμβάλουν στην οικοδόμηση της. Το φόρουμ σας στοχεύει επίσης στην επίλυση αυτού του προβλήματος, το οποίο, είμαι σίγουρος, θα πραγματοποιηθεί εποικοδομητικά και θα συμβάλει στην επέκταση των ανθρωπιστικών δεσμών”.

Μόσχα- Ανταπόκριση:Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ