Γρεβενά: Διήμερος λαμπρός εορτασμός των Ελευθερίων χωρίς παρέλαση

Διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών «Ο Ορφεύς», σήμερα Τρίτη 12 και αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, για τον εορτασμό της 109ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, καθώς πλούσιες πολιτιστικές δράσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από το 1821.

Με χθεσινή απόφαση ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης ακυρώνει τη διεξαγωγή της παρέλασης για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών, λόγω των νέων ανησυχητικών επιδημιολογικών δεδομένων, τα οποία καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στον Δήμο Γρεβενών και για την αποφυγή μιας ανεξέλεγκτης διασποράς της Covid-19. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα και αύριο, θα πραγματοποιηθούν κανονικά με την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού και με ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Σήμερα 12 Οκτωβρίου 2021 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών πανηγυρική Εκδήλωση με χαιρετισμούς, ομιλίες και προβολή του ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Ζιάκας, Ο Επαναστάτης των Γρεβενών».

Αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 10:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα ακολουθήσει στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού κατάθεση στεφάνων. Στις 12:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία» στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Γρεβενών και στις 13:00 τα εγκαίνια της έκθεσης «Αγώνες για την Ελευθερία» στον εκθεσιακό χώρο Νικολάου και Ελένης Καρναβά.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 14:00 στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού με την ακρόαση μουσικών συνθέσεων από τη Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας».Την Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα «Ελευθέρια» των Γρεβενών, θα την εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος