Γ. Αγγελοπούλου στην ΕΡΤ: Η καρδιά μας υπάρχει σε όλον τον κόσμο

“Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να είμαστε σε επαφή με την κοινωνία, να της ζητήσουμε να είναι ο σκηνοθέτης αυτής της γιορτής. Το κατορθώσαμε” δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η καρδιά μας υπάρχει σε όλον τον κόσμο”.

“Όσο είμαστε μαζί κατορθώνουμε, αυτό που λέμε το ακατόρθωτο. Όταν μπαίνει μέσα το σαράκι του διχασμού και της διχόνοιας, εκεί είναι που έχουμε, τολμώ να πω, μέχρι και καταστροφές”, είπε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με αφορμή το ντοκιμαντέρ «“σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ», προσθέτοντας ότι οι εκδηλώσεις της Επιτροπής “Ελλάδα-2021” γίνονται σε όλη την Ελλάδα για όλο το χρόνο.

«Δεν υπάρχει περιοχή της Ελλάδας που να μην μας έχει κάνει προτάσεις» είπε και γνωστοποίησε ότι το ίδιο συμβαίνει και στο εξωτερικό καθώς έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο 316 δράσεων από 47 χώρες. Το ίδιο συμβαίνει, είπε, και με εκπαιδευτικά ιδρύματα από ολόκληρο τον κόσμο.

“Αυτό το γένος που γιορτάζει τα 200 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας δεν φοβάται τίποτα”, τόνισε σε άλλο σημείο κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαν να έχει χωνευτεί στο dna του Έλληνα όλη αυτή η παράδοση και ο ελληνικός πολιτισμός ανά τους αιώνες και σαν να έχει περάσει αυτή η αποφασιστικότητα “μα και δύσκολο να είναι, θα το ξεπεράσουμε”».

«Όταν λοιπόν κοιτάς αυτήν την ταινία και γυρνάς στα σημερινά, στην πανδημία, λες “ε δεν μπορεί, και αυτό θα το ξεπεράσουμε”», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αναφέρθηκε βέβαια και στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν το τελευταίο 48ωρο όπως και στην παρέλαση.

Στο πλαίσιο των δράσεων είναι επίσης η παρουσίαση 1.000 ηρώων σε ψηφιακούς πίνακες στα ΚΤΕΛ και στα αεροδρόμια. «Δεν θα παρουσιάζονται μόνο ήρωες της επανάστασης αλλά και άνθρωποι της καθημερινότητας, όπως και καλλιτέχνες» είπε.

Ένα άλλο project είναι η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που θα παρουσιαστεί πάνω σε κτήρια 18 πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη δράση ήταν προγραμματισμένη για τις 25 και 26 Μαρτίου, αλλά λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε στις 8 και 9 Μαϊου.

Συγχρόνως βρίσκεται σε εξέλιξη η διάθεση της συλλογής των νομισμάτων που αποτελούν ενθύμιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τα νομίσματα διατίθενται από το e-shop της επιτροπής καθώς και από σούπερ–μάρκετ. Με τα έσοδα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση περισσότερων δράσεων για να τιμήσουμε τους δύο αιώνες του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ενδυματολογικές της επιλογές που είχαν παραδοσιακό «χρώμα». «Υποστηρίζω τις τοπικές κοινωνίες για αυτό και επέλεξα τα ενδύματα αυτά και θα συνεχίσω να τα επιλέγω» δήλωσε.

«Εμφανίσαμε τον καλό μας εαυτό» δήλωσε και αποκάλυψε ότι ο πρίγκηπας Κάρολος τής μίλησε για την ελληνική περηφάνεια.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος