Νέα Υόρκη: Η μεγάλη γιορτή της Ομογένειας “Sail to Freedom” στην ERT World

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, η καρδιά του απανταχού Ελληνισμού θα χτυπήσει στη Νέα Υόρκη. Στην πόλη των ΗΠΑ θα διοργανωθεί η επετειακή εκδήλωση «Sail to Freedom», η οποία αποτελεί ύμνο για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και για τη συμβολή που είχε ο φιλελληνισμός σ’ αυτήν.

H ERT World γιορτάζει με τους Έλληνες ομογενείς το ελληνικό πνεύμα, τις αξίες μας και τις έννοιες «Ελευθερία» και «Δημοκρατία» και μεταδίδει απευθείας από τη Νέα Υόρκη, από τις 22:00 ως τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), την εκδήλωση «Sail to Freedom».

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο των φιλελλήνων και ιδιαίτερα των φιλελλήνων της Αμερικής. Το βασικό μέρος των δρώμενων θα περιλαμβάνει μία παρέλαση κλασικών σκαφών στη θάλασσα της Νέας Υόρκης. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθεί η συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Εθνική Εξέγερση του 1821. Τα σκάφη θα καταλήξουν συμβολικά στο Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο συμβολίζει την ελευθερία όλων των εθνών.

«Γιορτάζουμε το ελληνικό πνεύμα, τις αξίες µας και τις έννοιες “Ελευθερία” και “Δημοκρατία” µε ένα μοναδικό εγχείρημα που θα μαγνητίσει τα φώτα όλου του κόσμου. Οι πρόγονοί µας πάλεψαν και πέθαναν όχι µόνο για τη χώρα αλλά και για την ιδέα της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης δράσης και για την ελευθερία που απορρίπτει την τυραννία», δήλωσε η εμπνευστής της εκδήλωσης Ευαγγελίνα Πλακάς, εκδότρια του Hellenic Golden Directory και της ομογενειακής ενημερωτικής ιστοσελίδας hellenicdailynewsny.com.

Νέα Υόρκη: Η μεγάλη γιορτή της Ομογένειας “Sail to Freedom” στην ERT World

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Ευλαμπία Ρέβη στα ελληνικά και Nicole Petallides στα αγγλικά, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Κιμούλης. Η μουσική επένδυση είναι του Νίκου Τερζή.

Η επίσημη ομιλία από την Katherine Elizabeth Fleming, πρύτανη και καθηγήτρια Τμήµατος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, και η απαγγελία σε ποίηση της Κλέλιας Χαρίση, δημοσιογράφου και βραβευμένης ποιήτριας (αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση), θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του κεντρικού event. Όταν η νηοπομπή θα φτάσει στο Άγαλμα της Ελευθερίας, η διεθνώς αναγνωρισμένη performer εναέριου χορού Τζένιφερ Κόβατς, θα πραγματοποιήσει µία εντυπωσιακή παράσταση µε πολλούς συμβολισµούς.

Στο τέλος της εκδήλωσης μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας θα ριχτούν στεφάνια στη θάλασσα ως απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες ήρωες αγωνιστές και τους φιλέλληνες.

Υποστηρικτές της καμπάνιας «Sail to Freedom» είναι Έλληνες που αποτελούν το μέλλον της χώρας, όπως Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα και προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των Γραμμάτων.

Ανάμεσά τους είναι οι: Στέφανος Τσιτσιπάς (επαγγελματίας αθλητής αντισφαίρισης), Μαρία Σάκκαρη (επαγγελματίας αθλήτρια αντισφαίρισης), Λευτέρης Πετρούνιας (χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους), Ελευθερία Αρβανιτάκη (ερμηνεύτρια), Ιωάννης Μελισσανίδης (χρυσός Ολυμπιονίκης – 1996), Παναγιώτης Τριανταφύλλου (αργυρός Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας), Παναγιώτης Μάντης (χάλκινος Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας), Παύλος Καγιαλής (χάλκινος Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας), Κλέλια Χαρίση (δημοσιογράφος – ποιήτρια).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ