Η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε τον Κανάρη

Στις 6 προς 7 Ιουνίου 1822 ο Ψαριανός πυρπολητής, Κωνσταντίνος Κανάρης, πυρπολούσε στο λιμάνι της Χίου την τουρκική Ναυαρχίδα, παίρνοντας εκδίκηση για τη Σφαγή της Χίου.
Στην επέτειο αυτού του ενδόξου ιστορικού γεγονότος και στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκος, ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση προ του ανδριάντα του Κανάρη στο Δημοτικό Κήπο, καταθέτοντας παράλληλα δάφνινο στεφάνι.

Στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος σημείωσε: Η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε τον Κανάρη«Για εμάς που γεννηθήκαμε, ζήσαμε και μάθαμε γράμματα στη Χίο, τα Ψαρά και την Αιγνούσα ο Κωνσταντίνος Κανάρης ήταν το παιγνίδι των παιδικών μας χρόνων, το περιεχόμενο των σχολικών εορτών στις εθνικές επετείους, το σχολικό ή ελεύθερο ανάγνωσμα στις μελέτες μας, οι επισκέψεις μας στην καρδιά του Δημοτικού Κήπου της Χίου.
Γι’ αυτό ο Κανάρης επελέγη να κοσμήσει το λογότυπο της τοπικής μας Εκκλησίας για τα 200 χρόνια απ’ το 1821, με τη φράση του “τίποτα αρχόντοι δεν φελά μονάχα το καράβι”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ