Η Ιστορική Διμοιρία στην Κόκκινη Πλατεία

Στο XIV Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικής Μουσικής “Πύργος Σπάσκαγια”, η Στρατιωτική Μπάντα της Διοίκησης Στρατιωτικής Υποστήριξης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων “Θησέας” εμφανίζεται μαζί με την Διμοιρία Ιστορικής Παρέλασης της Ακαδημίας Γενικού Επιτελείου. Αυτό είναι το ντεμπούτο και των δύο ομάδων στο Φεστιβάλ Πύργου Spasskaya.

Η Ιστορική Διμοιρία στην Κόκκινη Πλατεία

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που βγήκαν από ξένες ομάδες στα πλακόστρωτα της Κόκκινης Πλατείας. Η Ιστορική Διμοιρία δημιουργήθηκε μόλις φέτος για να συμμετάσχει στην ετήσια παρέλαση της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας και στα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (25 Μαρτίου). Η διμοιρία ονομάζεται ιστορική διμοιρία, αφού οι στρατιώτες εμφανίζονται με πλήρεις ενδυμασίες από διαφορετικές εποχές. Οι Έλληνες περπατούν με έξι διαφορετικές στολές, η παλαιότερη από τις οποίες είναι από το 1828-1834, επί Ιωάννη Καποδίστρια. Και η νεότερη χρονολογείται από το 1946-1949. Έγινε η βάση για τη σύγχρονη μορφή.

Η Ιστορική Διμοιρία στην Κόκκινη Πλατεία

Εκπρόσωποι της Ελλάδας βγαίνουν κάτω από δύο πανό – τη σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη σημαία της Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου. Η παράσταση συνοδεύεται από μουσική, κυρίως χορό, από Έλληνες συνθέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μίκη Θεοδωράκη (σύνθεση “Χαρταετοί”). Το πρόγραμμα ξεκινά με μια παντομίμα. Αρκετοί άνθρωποι απεικονίζουν την κίνηση των δρομέων σε αργή κίνηση.

Η Ιστορική Διμοιρία στην Κόκκινη Πλατεία

«Με αυτή τη χορογραφική σύνθεση, θέλαμε να αντικατοπτρίσουμε την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο διοικητής του διμοιρίου, ανώτερος υπολοχαγός Καραντίνος Γεώργης. «Ερμηνεύεται σε μουσική από τη βρετανική ταινία Carriage of Fire, σε σύνθεση Έλληνα συνθέτη».

Η Ιστορική Διμοιρία στην Κόκκινη Πλατεία

Το αργό τέμπο δίνει τη θέση του σε έναν γρήγορο χορό που εκτελείται από δύο άνδρες. Αυτά βέβαια είναι συρτάκια. Τι είναι η Ελλάδα χωρίς συρτάκι! Ταυτόχρονα, στρατιωτικό προσωπικό με ιστορικές στολές απεικονίζει σκηνές μάχης, παγώνοντας σε θεαματικές πόζες. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και η Ρωσική Αυτοκρατορία τον βοήθησε σε αυτόν τον αγώνα, όπως ανακοίνωσε η επίσημη φωνή του Φεστιβάλ, Αλεξάντερ Ρομάνοφ. Φέτος η Ελληνική Δημοκρατία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της εθνικής απελευθερωτικής επανάστασης.

Η Ιστορική Διμοιρία στην Κόκκινη Πλατεία

Το Συρτάκι συνεχίζει, περιτριγυρισμένο από το στρατιωτικό προσωπικό της Διμοιρίας Ιστορικής Παρέλασης. Οι Έλληνες φεύγουν από την Κόκκινη Πλατεία με τη σύνθεση μπραβούρα «Διάσημη Μακεδονία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ