Αθρόα η συμμετοχή ομογενών στον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού»

Αθρόα είναι η συμμετοχή ομογενών αλλά και φιλελλήνων από κάθε γωνιά της γης στον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με θέμα «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού», που διοργανώνει η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος», συμμετέχοντας στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο διαγωνισμός έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Την αμέριστη στήριξή τους στον διαγωνισμό έχουν δηλώσει η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα και η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή, ενώ η όλη διοργάνωση υλοποιείται σε συνεργασία με την ιστορική Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής (SADE, Sociedad Argentina de ESCRITORES, (έτος ίδρυσης 1928) και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, (έτος ίδρυσης 1934), και απευθύνεται στους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα έργο (ποίηση ή δοκίμιο), γραμμένο σε μία εκ των πέντε γλωσσών: την ελληνική, την ισπανική, την ιταλική, την πορτογαλική ή την αγγλική.

Τον διαγωνισμό στηρίζουν, επίσης, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, ενώ η  προσπάθεια να γίνει στην ιταλική και στην πορτογαλική γλώσσα δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την ουσιαστική στήριξη της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας (Società Filellenica Italiana) και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας. Τον διαγωνισμό «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή και πολλοί άλλοι φορείς.

Αθρόα η συμμετοχή ομογενών στον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού»

Τελική ημερομηνία κατάθεσης των έργων ορίζεται η 1η Αυγούστου 2021. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση certamenliterario2021@nostos.org.ar, ακολουθώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Νόστου (https://nostos.org.ar/).

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις και οι βραβευμένες εργασίες θα δημοσιευθούν σε μια ψηφιακή Ανθολογία. Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021 και τα βραβεία θα παραδοθούν σε ημερομηνία που θα καθορισθεί στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2006 στο Μπουένος Άιρες από την ομογενή γιατρό Χριστίνα Τσαρδίκου, με βασικό στόχο την ανάδειξη, διάδοση και διατήρηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Παιδείας στην Αργεντινή, την Λατινική Αμερική και όπου αλλού υπάρχει δυνατότητα ή ζήτηση.

Δραστηριότητες του Νόστου φιλοξενούνται στον χώρο της Οικονομικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Μπουένος Άιρες UBA, ύστερα από συμφωνία το 2016, βάσει της οποίας για πρώτη φορά επιτρέπεται σε έναν ξένο πολιτιστικό οργανισμό να δραστηριοποιηθεί μέσα σε κρατικό πανεπιστήμιο.

Στους στόχους της οργάνωσης εντάσσεται επίσης η ενίσχυση της ελληνικής (ελληνόφωνης) εκπαίδευσης στην Αργεντινή και τη Νότιο Αμερική και γενικότερα εκτός Ελλάδας, μέσω της συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα, με εκπαιδευτικούς φορείς, όπως και με ελληνικούς ή διεθνείς φορείς διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος