«1821 – Η Γέννηση ενός έθνους». Διαδικτυακή διάλεξη του Θάνου Βερέμη στην Ε.Κ. Μελβούρνης

Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, θα δώσει μια διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «1821 – Η Γέννηση ενός έθνους», την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, στις 7μμ, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρονται από την Ελληνική Κοινότητα

Δεδομένου ότι το 2021 συμπίπτει με την Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821,η φετινή σειρά σεμιναρίων είναι ίσως η πιο φιλόδοξη που έχει προγραμματίσει  η Κοινότητα μέχρι τώρα.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι αντίστοιχη με εκείνη των αμερικανικών και γαλλικών επαναστάσεων. Πολέμησαν Έλληνες Χριστιανοί εναντίον Οθωμανών Μουσουλμάνων.

Επιπλέον, η ελληνική διασπορά στην Ευρώπη και τη Ρωσία έπαιξε ζωτικό ρόλο. Στον ελληνικό χώρο υπήρχαν οι αρματολοί και οι κλέφτες που ανταγωνίζονταν μεταξύ τους σε μια προ-σύγχρονη τμηματοποιημένη κοινωνία.

Ο πόλεμος προσέλκυσε φίλους της επανάστασης και ρομαντικούς Ευρωπαίους που θαύμαζαν την κληρονομιά της ελληνικής αρχαιότητας.

Ο Θάνος Βερέμης (D. Phil, Oxon) είναι ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Η διάλεξη θα μεταδοθεί μέσω  Zoom, FB και Youtube.

Πηγή: Νέος Κόσμος, Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος