Ζ. Μακρή: «Ικανοποίηση ΤΑΙΠΕΔ από το ενδιαφέρον για το Λιμάνι του Βόλου»

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμου Λιμένος Βόλου, όπως ανέφερε ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, στην υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Ο κ. Πολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον αριθμό αλλά και από το επίπεδο της επάρκειας των οκτώ επενδυτικών σχημάτων, που τις προηγούμενες ημέρες υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο, μέσω πώλησης, πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Χαρακτηριστικά, ο κ. Πολίτης, αφού, με αλφαβητική σειρά, απαρίθμησε τα υποψήφια σχήματα, τα οποία είναι:

• Η Advance Properties O.O.D.

• την Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.

• την Κοινοπραξία Intrakat A.E. – TΕΚΑΛ Α.Ε.

• την Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.

• την Mariner Capital Ltd

• την QTerminals W.L.L.

• την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και

• τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Οι δυνητικοί επενδυτές του Λιμένος Βόλου όχι μόνο χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα και επάρκεια αλλά είναι, παράλληλα και γνώστες του σύνθετου και περίπλοκου λιμενικού αντικειμένου, γεγονός που εγγυάται την περαιτέρω συμμετοχή τους στην β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς φαίνεται να πληρούνται τα κριτήρια προεπιλογής, τόνισε ο κ. Πολίτης. Την παρούσα χρονική στιγμή, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ως προς τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την “Deloitte Business Solutions S.A.” και την “Euroconsultants S.A.” ως χρηματοοικονομικούς του συμβούλους, την “Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρία” ως νομικό του σύμβουλο και την “Doxiadis Associates” ως τεχνικό του σύμβουλο αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.

Τέλος, ο κ. Πολίτης διασαφήνισε στην κ. Μακρή ότι παραμένει πιστός στην διαβεβαίωσή του προς τους χρήστες του λιμένος ότι θα ληφθούν υπόψη τα αιτήματα που του διατύπωσαν. Το ίδιο κατηγορηματικός ήταν αναφερόμενος στην δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη στον Δήμαρχο Βόλου για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο, δέσμευση που ισχύει και θα υλοποιηθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος