Υπόθεση παρακολουθήσεων: Αποφασίζεται ο τρόπος διαφύλαξης του απορρήτου της αυριανής συνεδρίασης

Array

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει, κεκλεισμένων των θυρών, η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σήμερα, στη διάσκεψη των προέδρων θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διαφυλαχθεί το απόρρητο της συνεδρίασης.

Συνεδριάζει σήμερα 31/8, η Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να αναζητήσει τρόπους να διασφαλιστεί η μυστικότητα της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και να μην υπάρξουν διαρροές όπως την τελευταία φορά που συνεδρίασε.

Αύριο Πέμπτη αναμένονται να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, 8 πρόσωπα εμπλεκόμενα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο η Βουλή τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και συμπληρώνοντας τον κατάλογο και με δύο πρόσωπα που ζήτησε η ΝΔ.

Οι πρώτες κλησεις σε ακρόαση

Πρόκειται για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, τον Γρηγόρη Δημητριάδη πρώην Γενικό Γραμματέας του Πρωθυπουργού, την εποπτεύουσα εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον Γιάννη Ρουμπάτη και τον Θόδωρο Δραβίλλα πρώην , τους οποίους ζήτησε η ΝΔ. Επίσης έχουν προσκληθεί οι Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Εισαγγελέας Εφετών (πρώην εισαγγελέας ΕΥΠ) , ο προέδρος της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και ο νυν πρόεδρος της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Επίσης στην συνεδρίαση θα παραστεί εκ μέρους της κυβέρνησης όχι για ακρόαση ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το ελληνικό ζήτημα των παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τώρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να καλέσει σε έκτακτη ακρόαση για το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, τον δημοσιογράφο του οποίου το τηλέφωνο φέρεται να δέχθηκε επίθεση με το λογισμικό Predator, στην επιτροπή PEGASUS που ερευνά τη χρήση παράνομου λογισμικού από τις κυβερνήσεις. Όπως μεταδίδει και ο ιστότοπος Politico η έκτακτη αυτή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτέμβριου, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστεί συνεδρίαση της Επιτροπής για τους ευρεωβουλευτές – θύματα παρακολούθησης – στην οποία θα κληθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος