Τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή, τιμά η Βουλή των Ελλήνων για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας, αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 17:00.
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Δημήτρης Σεβαστάκης.
Ο Νίκος Κούνδουρος υπήρξε ο δημιουργός σημαντικών ταινιών όπως «Μαγική πόλις» (1954), «Ο δράκος» (1956), «Το ποτάμι» (1960), «Μικρές Αφροδίτες» (1963), 1922 (1978), οι οποίες αγαπήθηκαν από το κοινό και εκπροσώπησαν τον ελληνικό κινηματογράφο στο εξωτερικό, κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις.
Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ενώ μετά τον πόλεμο εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 από γονείς Κρήτες, που τον μετέφεραν αμέσως μετά τη γέννησή του στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να πολιτογραφηθεί Κρητικός. Απεβίωσε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2017. – ΑΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος