Ο Νίκος Δαούτης, executive chef στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και chef-manager στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, μαγειρεύει για τη Ραδιοτηλεόραση νόστιμους βόλους ρυζιού με άνηθο και γραβιέρα.
Υλικά
- Ρύζι τύπου Αμερικής
- 100 γραμμ. γραβιέρα Τριπόλεως τριμμένη
- Άνηθος 1 ματσάκι
- 2 αυγά
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σε αναλογία ένα μέρος ρυζιού σε δυο μέρη νερού και το αφήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό.
- Το βγάζουμε στην άκρη και το σκεπάζουμε.
- Μόλις κρυώσει καλά, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη γραβιέρα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι όσο θέλουμε και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε σε μικρούς βόλους και τους τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
- Βγάζουμε τους βόλους σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σε πιατέλα με γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Σαρακοστή
Η Σαρακοστή άρχισε και μαζί της και το έθιμο της κυρα-Σαρακοστής. Τα επτά ποδαράκια της συμβολίζουν τις επτά εβδομάδες, από τις Απόκριες μέχρι την Ανάσταση. Κάθε Σάββατο κόβουμε κι ένα πόδι. Το τελευταίο πόδι το κόβουμε το Μεγάλο Σάββατο και μάλιστα το έθιμο λέει ότι το βάζουμε μέσα σ’ ένα ξερό σύκο ή καρύδι κι όποιος το βρει του φέρνει γούρι.
Ο Νίκος Δαούτης είναι executive chef στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και chef- manager στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος