ertnews.gr

Βενεζουέλα και Μεξικό στην επόμενη φάση του Coppa America

10/06 13:37
Βενεζουέλα και Μεξικό στην επόμενη φάση του Coppa America

Η Βενεζουέλα και το Μεξικό εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Coppa America. Η Βενεζουέλα επικράτησε με 1-0 της Ουρουγουάης στην μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, ενώ το Μεξικό νίκησε με 2-0 την Τζαμάικα.

Αναλυτικά:

Το μεγάλο «μπαμ» στη φετινή διοργάνωση έκανε η Βενεζουέλα που νίκησε με 1-0 την Ουρουγουάη με τέρμα του Ροντόν στο 36’. Η Βενεζουέλα εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση, σε αντίθεση με την Ουρουγουάη που αποκλείστηκε.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Βενεζουέλας επί της Ουρουγουάης στα 100 χρόνια της ιστορίας του τουρνουά, ενώ για πρώτη φορά πανηγύρισε δύο νίκες στην σειρά στη διοργάνωση. Επίσης ο Ροντόν έγινε ο πρώτος παίκτης της Βενεζουέλας που σκοράρει σε τρία Copa America.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Γκαστόν Σίλβα, Αρέβαλο Ρίος, Κάρλος Σάντσες (78′ Λοδέιρο), Άλβαρο Γκονσάλες (80′ Καρούχο Ντίας), Γκαστόν Ραμίρες (73′ Ρολάν), Καβάνι, Στουάνι.

Βενεζουέλα: Ερνάντες, Ροσάλες (8′ Αλεξάντερ Γκονσάλες), Ουίλκερ, Βισκαρόντο, Φέλτσερ, Γκέρα, Ρινκόν, Φιγκέρα (79′ Οτέρο), Πενιαράντα, Ροντόν (78′ Σέιχας), Χοσέπ Μαρτίνες.

Μεξικό-Τζαμάικα 2-0

Το Μεξικό επικράτησε 2-0 της Τζαμάικας, εξασφαλίζοντας πρόκριση στην προημιτελική φάση του Copa America Centenario. Οι Χαβιέρ Ερνάντες (18′) και Ορίμπε Περάλτα (81′) διαμόρφωσαν το σκορ. Για το Μεξικό ήταν η δέκατη στην σειρά νίκη του (σε κανονική διάρκεια αγώνα), ενώ συμπλήρωσε 21 ματς χωρίς ήττα.

Μεξικό: Οτσόα, Ντουένιας (72′ Χεσούς Μολίνα), Αραούχο, Γιασέρ Κορόνα, Έκτορ Μορένο, Έκτορ Ερέρα, Ραφαέλ Μάρκες, Λαγιούν, Ραούλ Χιμένες, Χαβιέρ Ερνάντες (78′ Περάλτα), Χεσούς Κορόνα (63′ Λοσάνο).

Τζαμάικα: Μπλέικ, Μαριάπα, Μόργκαν, Τέιλορ, Γουότσον, ΜακΚλέρι, Γουίλιαμσον (77′ Όρτζιλ), Έκτορ, ΜακΆναφ (62′ Μπινς), Μπαρνς, Ντόναλντσον.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, FIFA

Δημήτρης Γιαχανατζής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version