Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπ. Εθνικής Άμυνας» – το οποίο ψηφίστηκε χθες Πέμπτη 21 Ιούλη – πραγματοποίησε η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, η οποία συμμετέχει και στην αρμόδια επιτροπή.
Η κα Βαγιωνάκη στην τοποθέτησή της στάθηκε σε αρκετά σημεία με τα πιο σημαντικά εξ αυτών να είναι η δυνατότητα αξιοποίησης στρατοπέδων μέσω του άρθρο 13, το οποίο η κα Βαγιωνάκη χαρακτήρισε ως το «σημαντικότερο» καθώς όπως είπε «δίνει τη δυνατότητα μέσω των ΟΤΑ να δοθούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στους πολίτες, αφού προηγηθεί ένα βιώσιμο σχέδιο για την αξιοποίησή τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι πόλεις ασφυκτιούν και πολλά στρατόπεδα βρίσκονται στην καρδιά τους και με τον παρόν άρθρο δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη νέα υπηρεσία ΜΟΜΚΑ, η οποία θα αντικαταστήσει τη ΜΟΜΑ και θα αν αναλαμβάνει έργα σε «περιοχές της Ελλάδας δυσπρόσιτες, παραμεθόριες και απομονωμένες, στις οποίες ο ιδιωτικός τομέας δεν δείχνει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί, ενώ αντίθετα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και για την εθνική άμυνα». «Θέτω το ερώτημα: Τι θα γινόταν με την έκτακτη κατάσταση του μεταναστευτικού, αν δεν παρέμβαινε το Υπ. Άμυνας στη δημιουργία των hotspots και γενικά στην οργάνωσή τους;» πρόσθεσε με νόημα η κα Βαγιωνάκη.
Τέλος, η βουλεύτρια Χανίων προσέγγισε και το θέμα της ανάπτυξης του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποίο χαρακτήρισε ως «μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση». «Στην τροπολογία που κατατέθηκε υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες που παίρνουν υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Παραδείγματος χάριν, υπάρχει απαγόρευση απεργίας και στάσης εργασίας, σε αντίθεση με τα όσα τρομολαγνικά διαδίδουν από τη ΝΔ. Έχει προηγηθεί ο συνδικαλισμός στην Αστυνομία και το Λιμενικό και είναι καιρός να προχωρήσουν μπροστά και οι Ένοπλες Δυνάμεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Δείτε σε βίντεο την ομιλία της κ. Βαγιωνάκη:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος