Ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος ετοίμασε για την Τσικνοπέμπτη τρεις σάλτσες ειδικά για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά σχάρας. Μια τριλογία από εύκολες και γρήγορες σάλτσες!
Σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Λίγη πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε
Σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. worcestershire sauce
- Λίγο ροζ πιπέρι σπασμένο
- Αλάτι (κατά προτίμηση)
- Πιπέρι λευκό (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα σε ένα μπολ, έως να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Γλυκόξινη σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά
- 3 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
- 100 ml κέτσαπ
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
- Αλάτι (κατά προτίμηση)
- Πιπέρι μαύρο (κατά προτίμηση)
- Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Σουσάμι λευκό και μαύρο
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15’.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν και παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5’.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε την κέτσαπ, το ξύδι και τον χυμό από το λάιμ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα.
- Βράζουμε για άλλα 10’ σε χαμηλή φωτιά και συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Περνάμε από μπλέντερ χειρός.
- Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, γαρνίροντας με τον κόλιανδρο, το σουσάμι και το ξύσμα λάιμ.
**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος