Η φωνή του Δώρου Δημοσθένους, με τη συνδρομή του πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη, έρχεται να δώσει υπόσταση στο αιώνιο ζήτημα του έρωτα, και γίνεται «Του έρωτα τραγούδι», σε μια μουσική βραδιά στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».
Συνέντευξη στην Ασπασία Κακολύρη
Ο Δώρος Δημοσθένους, στη συνέντευξή του στη “Ραδιοτηλεόραση”, μιλάει για τον λόγο που επέλεξε να ερμηνεύσει τραγούδια που σχετίζονται με τον έρωτα και για τη σημασία αυτού του συναισθήματος στην Τέχνη και στη ζωή μας.
«Του έρωτα τραγούδι»… Γιατί επιλέξατε τον συγκεκριμένο τίτλο και θέμα γι’ αυτή τη μουσική βραδιά;
Ήταν ανάγκη μου να φτιάξω μια παράσταση, όπου θα τραγουδάω ερωτικά τραγούδια. Επειδή τον τελευταίο καιρό κάνω παραστάσεις πιο εξωστρεφείς, ένιωσα την ανάγκη να πω τραγούδια ερωτικά και εσωτερικά, τα οποία είχα καιρό να τραγουδήσω. Ο χώρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» ταιριάζει πολύ σε μια τέτοιου είδους θεματική παράσταση. Το γεγονός, επίσης, ότι η άνοιξη είναι κατ’ εξοχήν η πιο ερωτική εποχή του χρόνου, σε κάνει να ερωτευτείς και να νιώσεις αυτό το μυστήριο του έρωτα, και με το τραγούδι αναβιώνει αυτό το όμορφο συναίσθημα.
Ποια τραγούδια έχετε επιλέξει να ερμηνεύσετε;
Έχω επιλέξει διάφορα ερωτικά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, όπως το «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής» από τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μ. Χατζιδάκι, το «Πόσο λυπάμαι» του Γιαννίδη, το «Άστο το χεράκι σου» του Κ. Καπνίση, το «She» του Elvis Costello, και φυσικά τραγούδια των Σπανού, Ξαρχάκου, Κραουνάκη κ.ά.
Ο έρωτας αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη και για τη ζωή;
Φυσικά και ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης για την Τέχνη και τη ζωή. Επίσης είναι πηγή απόλαυσης και καταλύτης δημιουργίας. Τα τραγούδια μιλάνε για όλες τις μορφές του έρωτα. Για εμάς που ασχολούμαστε με την τέχνη, ο έρωτας είναι η ζωτική μας δύναμη. Ακόμα και η διαδικασία να φτιάξουμε ένα τραγούδι είναι ερωτική. Προσπαθούμε να ζήσουμε, μέσα στην καθημερινότητα της ζωής, μια αίσθηση παραδείσου, έστω και στιγμιαία.
Λίγα λόγια για τη μουσική βραδιά «Του έρωτα τραγούδι»
Ο Έρωτας σε όλες του τις μορφές. Βασανιστικός μα και λυτρωτικός. Από τη μια «μέγα κακό» κι από την άλλη πάμφωτη αρετή. Τόσο γήινος όσο και υπερφυσικός. Σαρκικός χωρίς αμφιβολία αλλά και απόλυτα πνευματικός στον αντίποδα.
Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ
Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”
πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Τηλ: 2106109513, 6944303274
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος