Τον Μάρτιο ο 3ος Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου

H Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει τον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (3rd Cretan Olive Oil Competion), στις 11 και 12 Μαρτίου στο Ρέθυμνο.

Τον Μάρτιο ο 3ος Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου


Η διοργάνωση υλοποιείται σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου της Κρήτης:

* Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
* Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης
* Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
* Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
* ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου
* Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
*Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Τον Μάρτιο ο 3ος Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου

Ο 2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου το 2016, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πολλά από τα Κρητικά βραβευμένα ελαιόλαδα κέρδισαν αντίστοιχες διακρίσεις και στο εξωτερικό.

Στόχος του διαγωνισμού, είναι να αναδειχθούν όλα εκείνα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, των ποιοτικών Κρητικών ελαιόλαδων. Η διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό ενισχύει τη «φήμη» των βραβευθέντων ελαιόλαδων ενώ λειτουργούν ως γνώμονας ποιότητας και κίνητρο βελτίωσης, για όλα τα υπόλοιπα τυποποιημένα Κρητικά ελαιόλαδα, τα οποία στοχεύουν σε αντίστοιχες εθνικές ή διεθνείς διακρίσεις.

Οι επικεφαλής τις κριτικής επιτροπής θα είναι ο Ιταλός διακεκριμένος επιστήμονας και διεθνούς φήμης γευσιγνώστης, Antonio Giuseppe Lauro και η Έφη Χριστοπούλου, αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας σε χημικές και οργανοληπτικές ιδιότητες, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC.

Η κριτική επιτροπή (tasting panel) θα απαρτίζεται επίσης από καταρτισμένους γευσιγνώστες (και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες), οι οποίοι αριθμούν πολλές συμμετοχές σε διαπιστευμένες οργανοληπτικές ομάδες και έχουν μεγάλη εμπειρία. Η έμπειρη γευσιγνώστρια και panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου, Ελευθερία Γερμανάκη, θα είναι συντονίστρια του διαγωνισμού.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι δύο: Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας 2017 & Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας 2017.

Οι εγγραφές συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν αρχίσει. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να στέλνουν τα δείγματα τους στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ» έως και τις 6 Μαρτίου 2017.

www.cretanooc.org , είναι η ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους & τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να κάνουν on line τις αιτήσεις τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ