Το Pint of Science επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Pint of Science, η ετήσια γιορτή της επιστήμης, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, από τις 20 έως τις 22  Μαΐου.

Το Pint of Science επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Pint of Science, μετά την πρώτη επαφή με το ελληνικό κοινό, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά ανοίγει πανιά για το Ηράκλειο, τη Σέριφο και τον Βόλο.

Τι  είναι  το Pint of Science;

Είναι μια  πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο. Ένα μεγάλο κίνημα στο πλαίσιι της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial  College  of Science, Technology and Medicine στο Λονδίνο υιοθετώντας τη φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.

Πότε και πού;

Από τις 20 έως 22  Μαΐου νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές απ’ όλα τα επιστημονικά πεδία θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Σερίφου και Βόλου, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε άλλες 25 χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Για τρεις συνεχείς ημέρες, σε συγκεκριμένα bar και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού, με καταλύτη την αιθανόλη, θα οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση.

Τα bars που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Αθήνα βρίσκονται στην  καρδιά  της πρωτεύουσας και στις ποιο αγαπημένες μας γειτονιές.

Το Pint of Science επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, και καλύπτει μια σειρά από επίκαιρα επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο «καυτές» θεματικές της επιστήμης που προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η θεματολογία είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική), Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (τεχνολογία, μηχανική, και ηλεκτρονικοί υπολογιστές), Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες).

Τις επιστημονικές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν με το γνωστό «ανατρεπτικό» τους ύφος οι Science Reactors και θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο με τις μοναδικές και απολαυστικές Stand up Science παρεμβολές τους.

 

Για πληροφορίες:

Στην ιστοσελίδα του Pint of Science: http://pintofsciencegr.wixsite.com/2018

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος