To νέο Design Museum στο Λονδίνο ανοίγει τις πύλες του

Με την προσωρινή έκθεση “Φόβος και Αγάπη: Αντιδράσεις σε έναν πολύπλοκο κόσμο” το Μουσείο Σχεδίου του Λονδίνου ανοίγει κ νέου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 τις πύλες του και υποδέχεται τους επισκέπτες στο Κένσινγκτον, στο νέο του εντυπωσιακό κτίριο, τριπλάσιο σε μέγεθος σε σχέση με την παλιά αποθήκη μπανανών όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος.

Το μουσείο είχε κλείσει για το διάστημα που χρειαζόταν για την μετεγκατάστασή του και με την επαναλειτουργία του ολοκληρώνεται το έργο ανακαίνισης, ύψους 83 εκατομμυρίων στερλινών (97 εκατομμύρια ευρώ), ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου της δεκαετίας του 1960, στο οποίο άλλοτε στεγαζόταν το Ινστιτούτο της Κοινοπολιτείας, στην κοσμοπολίτικη γειτονιά του δυτικού Λονδίνου.

Αυτή η νέα εκδοχή του Design Museum θα παρουσιάζει 1.000 αντικείμενα που καλύπτουν όλους τους τομείς του σχεδίου: από τη μόδα με τα ψηλά τακούνια “Pigalle” του Κριστιάν Λουμπουτέν, έως την αυτοκινητοβιομηχανία με το περίφημο “Ford T” της ομώνυμης βιομηχανίας.

To νέο Design Museum στο Λονδίνο ανοίγει τις πύλες του

Φιλοδοξία της διεύθυνσης του μουσείου είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος που να μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο σχεδίου.

Το μουσείο, έργο του αρχιτέκτονα Τζον Πάουσον, συνιστά από μόνο του μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση της επιστήμης που θέλει να υμνήσει, με μια τεράστια αίθουσα σε φωτεινά χρώματα που παίζει με την επίδραση του φωτός και τη γεωμετρία. “Είναι ένας υπέροχος νέος καθεδρικός ναός του σχεδίου”, δήλωσε με ικανοποίηση ο ιδρυτής του μουσείου, ο σχεδιαστής Τέρενς Κόνραν. “Θα επιτρέψει τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μας να γίνουν πραγματικότητα”, πρόσθεσε εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο του μουσείου αυτού στον κόσμο.

To νέο Design Museum στο Λονδίνο ανοίγει τις πύλες τουΗ έκθεση “Φόβος και Αγάπη: Αντιδράσεις σε έναν πολύπλοκο κόσμο” (24 Νοεμβρίου 2016 – 23 Απριλίου 2017) παρουσιάζει 11 εγκαταστάσεις που φιλοτέχνησαν σχεδιαστές και αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο, όπως ο Ιάπωνας Κένια Χάρα ή η Αμερικανο-ισραηλινή Νέρι ‘Οξμαν.

To νέο Design Museum στο Λονδίνο ανοίγει τις πύλες τουΜια από τις εγκαταστάσεις αυτές ονομάζεται “The Pan European Living Room” και αποτελείται από ένα σαλόνι επιπλωμένο με design κομμάτια που προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβολίζοντας σε αντίδραση στο Brexit, την επίδραση της συνεργασίας στη σύνθεση των εσωτερικών των κατοικιών.

Για τα εγκαίνιά του, υποδέχεται από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2016 τους επισκέπτες με ελεύθερα εργαστήρια, εγκαταστάσεις, συζητήσεις και παραστάσεις για όλες τις ηλικίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος